Arkadaşlar öncelikle bu konularda son bir senede bir çok bilimsel makale okumuş ve dünyaca ünlü bir çok virologa kulak kabartmış biri olarak fikirlerimi yazayım. Öncelikle korona bir solunum yolu hastalığıdır. Ve yapısı gereği sürekli mutasyona uğrar yani teknik olarak aşı geliştirilmesi imkansızdır. Şöyle düşünün, karşınızda bir düşman var ve o düşmana hedef alıyorsunuz onunla savaşmak için ama oda ne bir bakıyorsunuz bir süre sonra düşman başka bir hale bürünmüş ve düşmanı tanıyamıyorsunuz ve bu döngü sonsuza kadar sürer. Bilim bunun hızına yetişemez. Şu an yapılmakta olan aşılan koronanın ilk haline göre yapıldı ama korona virüsü 10binlerce kez mutasyona ugradı. Yani bu aşılar hiç bir işe yaramaz. Bakın su çiçeği, kuduz, hepatit, sarı humma gibi virusler sabit viruslerdir. Mutasyona ugramazlar bu sebeple aşı geliştirilebilir ve uygulanabilir. Bu aşıların geliştirilme tarihlerine bakın misal sarı humma 29 yılda bulunmuş diğerleri de 7 ile 10 yıldan fazla. Bir de şimdi insanlar üzerinde yeni bir teknoloji uygulanıyor ve uzun süreli yan etkilerini bilen kimse yok çünkü aşıların faz 3 çalışması bitmeden insanlar üzerinde uygulamaya başladılar. Tek temennim bu aşılar sebebi ile kimsenin zarar görmemesi benim yakınlarımdan da olanlar var. Son olarak misal bir lokantaya gittiniz, lokantacı dedi ki size, size yemek getiririm ancak şu kağıdı imzalayın eğer yemeklerden dolayı zarar görürseniz sorumluluk sizdedir. Siz o lokantada o kağıdı imzalayıp yemek yer misiniz? Ama insanların çoğu okumadan o rıza metnini imzalayıp aşı oluyor. Ben aşı olmayı düşünmüyorum. Olanlara da saygı duyuyorum. Aynı saygıyı da bekliyorum. Yazdıklarımın hepsi bilimsel kaynaklardan alıntıdır. Eğer çok merak ederseniz detaylı bir video bırakıyorum buraya.
https://www.youtube.com/watch?v=E6pF...3%A7%2FKamFilm
Merhaba, iyi günler dilerim hocam. Aşı olup olmamakta karasızdım ama daha çok olmayı düşünmüyordum bu güzel yazınız sayesinde ikna oldum ben ve ailem de aşı olmayacak.