Ateist Deistin tam tersidir Allah yok değil Tanrı yoktur diyorlar yani hiç bir Tanrının olmadığı düşüncesindeler. Deist ise Tanrının var olduğuna inananlar onun tam karşıtı Tanrının var olmadığına inanlar ise A-Deist yani Ateist oluyor. Biraz daha filozofi düşüncelere girersek kelime manası olarak Tanrının varlığına değil Deistlere karşılar (bir kelimenin başına A gelirse tam tersi oluyor). Deistlerde Tanrının var olduğuna inananlar olduğu için dolaylıda olsa Tanrının var olmadığına inananlar diyebiliriz. (Ateist olsam ancak bu kadar savunurdum herhalde

)
Sizde benim sorularıma cevap verirseniz sevinirim
Öncelikle İyi geceler diliyorum uykusuzlar kulübüne
kafama takılan iki soru var canım sıkıldıkça onları araştırayım dedim fakat araştırmadan önce size sormak istedim.
1- Steve jobs okulu bırakırken şu anki iphone'un tasarımını öğreniyordu o hangi dersti yada hangi konuydu detaylı olarak araştırmak istiyorum o konuyu. kitap vs tavsiyeside alabilirim.
2- Atıyorum bu saadet zinciri çiftlik bankda falan ponzi şeması kullanılmıştı bu konunun ana başlığı nedir diğer şemaları yada konuları merak ediyorum. yada bunlarla ilgili kitap vs var mı okuyupda beğendiğiniz ?
Teşekkürler.
çiftlik bank = ponzi sistemi değildir.
Melek yatırımcı sistemidir.
İnsanlar (yatırımcılar) kar getirebilceği bir iş modline yatırım yaparlar.
Bu modeli tasarlayan ve yatırımcıya sunan kişiler ise yatırımlardan kar payı vermek suretiyle kazancına ortak etmiş olurlar.
(daha küçük formantasyonu bankalardaki vadeli mevduat sistemi)
poniz (pramit) sistemi = ilk giren en üstte olacak şekilde aşağıya doğru pramit gibi genişleyerek büyür.
sonradan sisteme üye olan kişilerin kazancından daha önce girenlerde pay alır. katlayarak yada çoğalarak piramit usulu bir kazanç tablosu oluşur.