mertinko adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Forum içi veya dışı iş teklifi ediyorlar. Hiç ortada para felan konuşulmadan iş için yapılacaklar vs. konuşuluyor her şey okey. Adam kalkmış ödemeyi iş bitiminde öderim, ödeme yapamam ama hisse verebilirim, ödeme yaparım ama nereden bileceğim yapıp yapmayacağını. Adama diyorum ki paranın %35 - %50'inin kaporasını verirsin, bende sorun yok iş bitimine yakın tamamını ödersin. Yok kapora veremem o kadar olmaz vs. felan filan. Ya madem iş yaptıracaksınız ucuza kaçarak neyi düzgün yapmak istiyorsunuz anlamıyorum. Böyle rast geldiğim insanlar en basit ya copy paste işi var yazıyor 10000 ürün girilecek yapar mısın? Bot yazayım hızlı biter diyorum veya elle girerim fark etmez diyorum ücret ne e 1 TL gibi sanki benimde gıy gıy geçiyor. Uzun lafın kısası böyle adamlarla iş yapmadan önce para konusu açıp anlaşmaya varıp sonra iş alıyorum. Piyasa da halen daha ölücü kaynıyor. Yani nereye kadar bu zeka ile ilerlersiniz bilemiyorum.
R10 dışı ne iş alırım ne de iş veririm, ticareti benden yüksekse ve negatif puanı yoksa parayı almadan işi teslim ederim yahut iş vermeden parasını yatırırım. Diğer taraftan benden düşükse ticaret puanı ya iletişime hiç geçmem ya da parayı peşin alırım/önce işi teslim alırım.