Merhabalar. Aslında konu başlığımla tezat oluşturacak şekilde; https://www.r10.net/site-ici-seo-optimizasyonu-on-page/ böyle bir kategori açılmış. (Eskiden yoktu.)

Yıllardır SEO ile ilgilenen bir yazılım mühendisiyim. Daha önce forumda, SEO Emek Paketi ve Dobralık Esasına Dayanan SEO Danışmanlığı gibi hizmetler verdim. Kısa süre içerisinde şahıs şirketi kurulumumu tamamlayıp uzmanı olduğum bir alanda yeniden hizmetlerime başlamayı düşünüyorum. Bu bağlamda; bana en uygun gelen kategori de On-Page SEO. Ancak forumda gördüğüm kadarıyla bir backlink paketine, kelime bazlı SEO'ya veya SEO hizmet paketine gösterilen önem site içi SEO'ya verilmiyor. Konular diğer SEO ile ilgili ticari kategorilere nazaran daha pasif durumda.

Oysa bir bina-inşaat örneği gibi düşünmeliyiz bu konuyu. Temel sağlam olmazsa üzerine yapılacakların çökmesi de bir o kadar kolay olur.

Forumda bu bilinci yaratıp, yükseltmek için ne yapabiliriz? Yoksa ben mi yanılıyorum? Site içi SEO için kapsamlı bir hizmet oluşturup konu tasarımı yaptıracağım. Ancak kategoride hizmet verenlerin konularında bu dalda yeterli ilgi oluşmadığını görüyorum.

Bir Ayhan KARAMAN, bir Kaan GÜLTEN gerçeği var. Özellikle Ayhan Hocanın çektiği videolarda teknik SEO veya metriklere göre gitmenin önemi anlaşılmalı. Ancak insanımız sanıyor ki, backlinki bas site çıksın. He çıksın. Sonra ilk 500'den kaybolunca ağlaşıyor bu insanlar.