Merhaba zayıflığımdan dolayı spor ve protein tozuna başlamayı düşünüyorum sizce mantıklı mı kullanan varsa tavsiyeleriniz nedir
Bir suplementist olarak ve işin uzmanı olarak bu tarz ürünlerin ticari amaçlı çok fazla reklamı yapıldığı illa elzem gösterildiğini çok rahat söyler ve altını çizerim. Bu ürünlerin eğitiminide aldım antrenörlük ve profesyonel spor kariyerim boyunca her türlüsünü kullandım. Satışınıda yaptım . Üretim süreçlerine bizzat şahit oldum. Öncelikle alacağınız x marka z marka protein tozlarının formülleri karışıktır. Çoğunluğunda whey propagandası hala senelerdir çalışıyor. Antreman sonrası alınmazsa kas yıkımı olur katabolizasyon durdurulamaz vs. Bu yanlış bir bilgidir. Asıl katabolizasyonu durduran ilk evrede glikoz (şeker) ve çeşitli amino asitlerdir bu yüzden çoğu protein tozunda her türlü şeker bulunur. Çünkü kana en hızlı karışıp yıkımı durduracak olan şey şekerdir. Bu karışık formüllü maddelerin içerisinde dünya çeşit kimyasal var kötü anlamlı söylemiyorum bir sürü amino asit onların koruyucuları bazı vitaminler (bu amino asitlerin çalışmasını sağlaması için ) , mineral ve onların koruyucu yapı taşları vs. Spora başladığınız ilk 3 ay bu içeceğiniz protein içeceklerinden verim ALAMAYACAKSINIZ ve tuvalete gidecek. Mantıken şöyle düşünün yüksek miktarda protein sentezi kaslara kas yırtıklarına yönelik yok. Kalbiniz bile sedanter (spor yapmayan kişi normal insan kalbi) olarak atıyor pompaladığı kan belli kaslarda yapabileceği maximum pump düzeyi belli. Yani kısaca ilk önce protein sentezini arttırmalısınız yani spor yapmalısınız. Hemde uzun süre taaki doğal beslenmeniz size yetmemeye başladığı zamanlara kadar. Protein tozları yada besin takviyeleri öğünler yerine geçmez. Böbrekleri gereksiz kullanımı yorar. Supplement kelime anlamı destekleyici yardımcı anlamındadır. Gel gelelim protein sentezini arttırdınız iyi bir sporcu oldunuz. Yinede proteine abanmanızı gerektirecek bir durum doğrudan söz konusu olmayacaktır. İnsan vucudunda öyle mekanizmalar mevcutki siz beslendiğiniz sürece naturalseniz sizi idare eder geliştirir taki insan fizyolojisine aykırı boyutlara gelene dek kaslarınız. Doğru beslenmeyi oturtmanız ilk başta çok önemli. Harici olarak bütün tetkikleriniz yapılmalı ölçümler analizler testler ona göre doktor kontrolünde nekadar protein almanız gerektiği tesbit edilmelidir. Profesyonel body building dunya 2. danışanım vardı adam senelerdir kilosundan az protein alıyor ve yıllardır dünya bazında ülkesini temsil ediyor. Üzgünüm ama x dergisi y antrenörü x şampiyonu dedi böyle oldu vs. o şampiyonların çoğunluğu diyet dönemlerinde bu tozları asla kullanmaz. İçerikleri diyetlerine aykırıdır sadece reklam sponsorluk karşılığında pof poflarlar. Size tavsiyem diyet eşliğinde yavaşça spora başlamanız mantık çerçevesinde ilerlemeniz. Ülkemiz için konuşuyorum x , y ,z bilmum antrenörün şekline kanıp önerilerine kulak asmamanız , Bir diyetisyene başvurmanız bu tarz soruları doktorunuza yöneltmeniz olacaktır. Yinede protein tozu kullanacam diyorsanız aşşağıda size protein tozu evde nasıl yapılır basit bir tarif vereyim.
(Sütü kaynatın tam kaynama noktasına geldiği zaman limon damlatın sütün kesildiğini göreceksiniz. Daha sonrasında sütü soğumaya bırakın bir kısmının topak topak tencerenin dibine düştüğünü diğer kısmının yukarıda kaldığını göreceksiniz. Bir tülbentle süzün topak olan kısım casein proteinidir.Bir dondurucuda 2 gün dondurun çözülmeye bırakın sonra zaten toz haline getirebilirsiniz. Sindirimi uzun sürelidir sabah bir kere güzel bir shake ile ve akşam yatmadan önce güzel bir shake içebilirsiniz. Sıvı kalan kısım ise Whey proteinidir. Sindirimi hızlıdır. Not: Eğer laktoz intoleransınız varsa laktozsuz süt veya laktoz damlası kullanabilirsiniz.)
Biraz uzun bir yazı oldu konu dışınada çok çıktım ama içimde olanları senelerdir hep haykırma ihtiyacı duydum özellikle gençlere birşeyler anlatabilmek imkansız. Özellikle X hoca steroidlerden hormonlardan ayaklı eczane gibi gezen kişilerin cebini doldurmak için verdiği sattığı diyetler gıda takviyeleri bu kasları bunlarla yaptığını iddia edenlerden vs. kısacası spor tacirleri