Merhaba arkadaşlar. Tokat Zile de bir köyde birleştirilmiş sınıf öğretmeniyim. okulda tek çalışıyorum. programla konusunda bilgim yok denecek kadar az. sizlerden şöyle bir ricada bulunmak istiyorum. okulumuz 1955 yılında açılmış ve 1997 yılına kadar herşey diplomalar kağıt üzerinde. diplomalar ve öğrenci bilgileri olan deflterlerim var. bazen okuldan daha önce mezun olan köylüler geliyor. benden diploma kayıt örneği veya öğrenim belgeleri istiyorlar. o kadar dosyai çerisinden bulmak çok zor oluyor. öğrenci numarasını hatırlayanlar daha kolay oluyor ama hatırlamıyorsa araya araya zor bulunuyor. tabi bunlar ile uğraşırken öğrencilerimi de bırakmak zorunda kalıyorum. bu gibi işleri daha çabuk yapabilimek için bütün defterleri arşiv şeklinde dijital ortama dönüştürmek isityorum. defterlerideki bilgileri kolayca yazıp arşiv oluşturacağım bir programa ihtiyacım var. bunu benim yazmam oldukça zorhatta imkansız. bu konuda bana yardımcı olabilir misiniz. yada şöyle şöyle yaparsan olabilir diye tavsiyeniz var mı? ya da önerebileceğiniz ücretsiz bunun gibi bir yazılım var mı?. yardımlarınız için şimdiden çok teşekkür ederim...