Merhaba arkadaşlar internetten ürün satıp 3 5 ek gelir elde etmeye çalışıyorum ama bu fatura sorunu beni illallah ettirecek.

İnternetten satış olduğu için her ürüne fatura kesiyorum mecbur. Ama toptan ürün alırken hiç bir yer fatura vermiyor fatura isteyince yüzde 18 KDV koyuyor fiyatın üstüne!. Bunu koyunca da zaten bişey kalmıyor. Fatura vermeniz zorunlu zaten diyorum e tamam veriyorum ya kdv yi karşılarsan diyor. E başta neden kdvli fiyat vermiyorsun o zaman

Geçen bir firmadan perde malzemesi aldım. Fatura istedim perde ipi diye yüzde 8 lik fatura kesti yüzde 8 ücretini alıp. Malzeme ip değil aslında yüzde 18 kdvsi. Dedim bu malzeme yüzde 18. yüzde 18 kesmen lazım. Yok bizde bütün faturalar yüzde 8 işine geliyosa dedi. Ben o malzemeyi satarken yüzde 18 kesiyorum adamdan yüzde 8 almak zorunda kaldım al bide burdan zarar. Bunu yapan koca koca firmalar vergi kaçırıyor ediyor. Ben aylık 4 5 bin liralık iş zor yapıyorum korkumdan her ürüne fatura kesiyorum ceza yerim diye. Muhasebecim de hiç yardımcı olmuyor her aradığımda bi yerden fatura bulman lazım diyor sadece. Artık burama kadar geldi ne fatura bulabiliyorum ne bişey yapabiliyorum aldığım her ürüne zor bela fatura kesitrmek istiyorum adamlar bir de 1000 lira altına fatura kesemiyoruz diyor. Ben e arşivden 10 liralık ürüne fatura kesiyorum adam 500 liralık aldığım ürüne miktar düşük diye fatura kesmiyor. Bu konuda ne yapabiliriz yol gösterirseniz sevirinim