Arkadaşlar merhaba, 28 mayısta arkadaşıma xx bir yerden vps aldım donduğu için bir üst pakete geçtim çözülmedi iade talebinde bulundum gelen mail de hizmet süresi sonunda iptal edilebileceğini bildirdiler, ve hizmeti 30 mayısta iptal etmişler.
Sunucu bende olmadığı için farkına varmadım farkına vardığımda ise destek talebi oluşturdum ilkinde bankam ile görüşmem gerektiğini ilettiler, bende paytr ile iletişime geçiyorum dediğimde siparişimi inceleyeceklerini belirttiler.
Paytr den gelen cevap xx firma tarafından her hangi bir iade talebi olmadığı yönündeydi, xx firma ise fatura kesildiği ve cari açık oluştuğu için iadenin gerçekleşmediğini ilettiler.
Benden iade faturası kesmemi yada ödediğim tutardan kdv düşülüp iade edebileceklerini ilettiler, paytr ile iletişime geçtim ilgilenmediler bende son çare bankamdan harcama itirazında bulundum.
Benim asıl sorum şudur 30 mayısta iptal edilen hizmetin faturasını 02.06.2021 tarihinde kesiyorlar ve fark ettiğim de ise iade faturası kesmemi yada kdv düşülüp iade edileceğini bildiriyorlar.
Vergi mükellefi değilim iade faturası kesemem ve almadığım ürün hizmetin neden vergisini ödeyeyim, sizlerin bu konu hakkında yorumunuz nedir?
Burada söz konusu kdv yada başka bir şey değil fark etmemiş olsak boşuna para ödeyeceğiz, ben bu parayı alır bir vakıfa bağış yaparım en azından nereye gittiğini bilirim haksız mıyım?