Öncelikle yıllardır CPanel kullanıp aktif olarak Plesk kullanmış biri olduğumu ifade edeyim. Benim de bir sunucumda eticaret ve +5 içerik üretilen site barınıyor. AWS yedekleme kullanıyorum. Pleskte modülü var. Hizmetinizi alıp bağlantıyı kuruyorsunuz uzak yedeğiniz alınıyor. Kullandığınız alan kadar ödüyorsunuz. Sürekli sunucuya girip orayı burayı karıştırmayayım, bir kere kurup arada bir kontrol edeyim derseniz plesk her türlü işinizi görüyor. Cpaneli de yabana atmayalım fakat ben ikisini de kullanıp pleski tercih ettim. Yedekleri artımlı, tam olarak alabiliyorsunuz. Bunları tek tıklama ile geçerli tarihe dönderiyorsunuz. Plesk güncellemelerinde sitelerimin etkilendiğini görmedim. Uzak yedek için küçük sitelere google drive + plesk kombinasyonunu da öneririm. milyon üzeri trafiği olan sunucularımda bu şekilde sorunsuz yayına devam edebiliyorum.

AWS ve Dropbox için kolay kurulumu olan Plesk server önerebilirim. Cpanel için de bu iki bulut hizmeti destek veriyor. Uzak yedek oldukça önemli. OVH'da yaşanan sorundan sonra daha da ciddi bir konu olduğunu gördük.