burhanua adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhabalar,

Yaklaşık 7 gün önce play console hesabımız kapatıldı. Daha önce hiç politika ihlali uyarısı almadık, hiç bir şekilde multi vb. olaylara girmedik. Hesabımız şirket hesabıydı. 8 aydır aktif, +300k civarında ödeme almış bir hesaptı ve durduk yere bir anda hesabımız kapatıldı. İtiraz dilekçesi gönderdik vakit kaybetmeden lakin 7 gündür ses seda yok karşı taraftan. Daha önce başına gelmiş, bilgili arkadaşlara bir takım sorular sormak istiyorum .

1) İtirazın sonucuna göre yeni bir play console hesabı alacağız. Uygulamalarımıza belli başlı reskinler atıp tekrar yayınlayacağız bir sorun teşkil eder mi?
2) Yeni play console hesabı alırken nelere dikkat etmemiz gerekiyor? Multiden dolayı veyahut başka olaylardan dolayı sıkıntı yaşamamak adına.
3) Google ödemelerinde şirketin banka hesabı kayıtlı idi, şimdi yeni bir hesap aldığımız vakit bu banka hesabını kullanabiliyor muyuz? Yoksa aynı şirket üzerinden gidip başka bir bankadan hesap mı açtırmamız gerekiyor? Yoksa şirketi hiç mi kullanmamamız gerekiyor?
4) Mayıs ayının ödemeleri, hesabımıza yatar mı?

Hesabımıza dışardan kimse giriş yapmıyordu. Sadece tek bilgisayardan işlem yapılmaktaydı. Hiç bir zaman farklı ip veya farklı bir bilgisayardan erişim sağlanmadı. Bu konular hakkında bilgisi veya fikri olduğunu düşündüğüm arkadaşları etiketliyorum, yardımcı olabilmeleri adına. @mersinstyle; @WebilisimNET; @Balyoz; @TutkalApp; @mobiloyunhizmetleri;

Tarafımıza iletilen e-maili burada paylaşıyorum. Ek olarak daha önce hiç bir şekilde politika ihlali uyarısı ve sorunu yaşamadık. Yardım eden ve cevaplayan herkese teşekkür ediyorum.

Geçmiş olsun öncelikle
Google dan gelecek cevap olumsuz olacak çok büyük ihtimalle, yeni hesap açarken elinizden geldiğinden fazlası ile herşeyi sıfırlayın vds falan kullanılıyor ama ben hiçbir zaman sağlıklı bakmadım ona.
Kazanç konusunda Şubat ayında kapanan 3 hesap için ödememiz gelmedi. Öncesinde hesap kapansa dahi kazançlar yatıyordu Şubat'ta bununla ilgili sıkıntı yaşadık nekadar mail atsakta olumsuz dönüş aldık ödemeniz yapılmayacak denildi.
Tam tarih hatırlamıyorum geçmişden bulabilirsem size iletirim gelen bir mailde (güncellemede) transfer edilen uygulama hesabında ihlal var ise transfer alan hesabıda etkileyecektir tarzında bi bölüm vardı.
Hesabım niye kapandı diye bir neden aramayın hocam Google bu nedensiz sebebsiz de kapatabilir.
Banka hesap konusunda sonuçta şirketsiniz eğer mümkünse ünvan değişikliğine gidin biz bu şekilde yaptık.
Uygulamayı tekrar yayınlama konusunda reskin işlemini @mobiloyunhizmetleri; hocamıza her zaman güvenmişimdir bu konuda onunla irtibata geçin. Tekrar geçmiş olsun.