Merhaba arkadaşlar ve sevgili meslektaşlarım.. Mevcut konumda kullandığım bir animasyon tasarım var buradan görebilirsiniz: https://i.ibb.co/hcX6zFc/002-Kurumsal-Gif.gif

Şuanda web sitemi güncelliyorum ve aynı tasarımı biraz daha özelleştirerek web sitemde kullanmak istiyorum.. Sorun şu ki bu tasarımın proje dosyası yok.. O yüzden ya baştan çizilip anime edilecek ya da arka planı temizlenerek yapılacak. Maalesef AE'de keylight ya da key clean yöntemi bu görselde kullanılamıyor. Hem görseli bozuyor hem de kenarlarda sürekli çerçeve gibi bir beyazlık kir gibi alanlar bırakıyor. Hal böyle olunca ben de 25 FPS'lik bu animasyonu Photoshop'ta frame by brame temizledim toplam 97 layer. Buraya kadar her şey normal ancak asıl problem buradan sonra başlıyor.

Gördüğünüz üzere ben animasyonu aslında pürüzsüz bir şekilde temizledim. Bir tek bitkinin birleşim noktalarında ufak bir alan kaldı ama onları da halledeceğim.. Ancak ben bu animasyonun ilk halinden bazı yerleri çıkardım ve şimdi onların yerine başka animasyonlar eklemem gerekiyor ve problemim burada başlıyor. Şuanda elimde 97 adet transparan png dosya var bu animasyon için normal şartlarda bu dosyaları After Effects'e Import > Multiple Files > PNG Sequence şeklinde aktarıp dilediğim gibi eklemeleri yapabilmem gerekiyordu fakat Photoshop'ta tertemiz olan dosya After Effects'e import edince şöyle geliyor.

Aynı durum Photoshop'tan PNG Sequence şeklinde açıp Save For Web yöntemi ile GIF kaydedince de bu şekilde oluyor. Fakat söz konusu 97 PNG'yi örneğin https://gifmaker.me/ gibi online araçlara yükleyip oradan PNG to GIF yaptığında yine bu yanlardaki sorunlu bölgeler yer yer olsa da çok daha temiz bir çıktı veriyor. Ancak yine de tertemiz değil.. Ne olacak bir pixellik alandan demeyin animasyona dökünce acayip çirkin oluyor sonuç hani öyle görünmez bile gibi bir durum yok çok rahatsız edici bir şekilde görünüyor.

Aslına bakarsanız 20 yıldan uzun süredir bu işlerin içinde olan bir tasarımcı olarak bu transparan gif işlerinde bu sorunu her zaman yaşıyorum ama müşteriler hiçbir zaman gif işlerinde transparan arka plan istemedikleri için bugüne kadar yırtmışım farkında olmadan Nette gezinen binlerce pürüzsüz ve çok daha komplike animasyon olduğuna göre bu işin bilmediğim bir püf noktası olmalı.. Bilen ya da fikri olan var mı?