Merhaba. Mining sistemine giriş yapmak istiyorum, ancak konuya uzak olduğumdan ve yeterli kaynağa ulaşamadığım siz tecrübeli arkadaşların yardımını rica edeceğim.

1- Ekran kartlarında marka fark eder mi? Örneğin Asus RX580 8 GB ile Sapphire RX580 GB veya MSI Rx580 8 gb ekran kartları arasında kazım veya MH değeri farklılıkları olur mu? Olursa ne kadar bir fark olur?
2- Rig sisteminde yer alan ekran kartların farklı marka model veya GB olmaları sorun teşkil eder mi? Hepsi aynı olsa daha mı iyi olur yoksa farklı olmalarında bir fark yaratır mı?
3- İlk olarak 2 ekran kartıyla başlayıp daha sonra 4-5 ekran kartına çıkartmayı hedefliyorum. Bunun için örnek 1000W bir power supply alsam 1 ekran kartıyla 4 ekran kartında yaktığı elektrik fark eder mi, yoksa Power Supply'in 1'inde de 4'ünde de aynı gücü mü tüketir? Ona göre şimdi elimde 450W power supply mevcut. İlk ikisini buna bağlayıp 4'e yükselteceğim zaman power supply'i yükseltmem daha mı mantıklı?
4- Ram olarak DDR kaç ve kaç GB ram kullanmam yeterli olur? İşlemci minimum hangi seviyede olmalıdır?
5- Asus Dual 2060 ekran kartıyla kazım yapmak mümkün müdür? Bu seviyelerde güzel sonuç alabileceğim ekran kartı tavsiyeleriniz nelerdir?

Tecrübesi veya bilgisi olan arkadaşlar bu konularda beni aydınlatabilirlerse çok memnun olurum. Şimdiden teşekkür ederim.