Bedir_ adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Mesafeli satış sözleşmesini bir geçerliliği yok.Tüketici hakları kurunları ne derse o olur.

Ben bu söylemleri kendim uydurmuyorum. Bakanlığın kendi sitesi: https://ticaret.gov.tr/data/5d43e87b...kasim_2019.pdf

Teknosa'dan ya da Mediamarkt dan bahsetmissiniz mağazdan gidip alınan ürünlerde cayma hakkı yok.
Teknosa ya da Mediamarkt sadece mağazadan mı hizmet veriyor, internete mağazaya göre politikaları mı değişiyor ? (Cevap Hayır) Mesafeli satış sözleşmesinin ya da satış sözleşmesinin geçersiz olduğunu söylemeniz de ne kadar ticarete hakim olduğunuzu gösteriyor.
Ürünü iade edebilmeniz için ürünü tekrar satılabilir durumda iade etmeniz gerekir. Kutusunun vs açılmamış olması da buna dahil. Mutat kullanım dahilinde ürünün kutusunu açtığınız anda ürünün tekrar satılabilirliği, formu bozuluyor. Bazı kutular da vardır açılması problem arz etmez. Ama telefonların %99.9'unda bu durum böyle değil.

Ben böyle bir maddenin yazmadığını inkar etmedim, aksine formaltie olarak yazabildiğini söyledim. niye attınız ? Anayasa da ya da kanunlarda yüzlerce kanun var ki pratikte farklı uygulanıyor. Eskimiş, hükümsüz olan yüzlerce kanun var, mahkemede geçersiz sayılabilecek. Emsaller bu yüzden kullanılır.

Nereye gidersen git sana ambalajının açılmamış olması, bozulmamış olması zorunluluğu söylenecektir. Sana net bir şekilde söylüyorum internetten okuduğun 3-5 şeye bakarak bir sonuca varamazsın. Her şeyde internete bakıyorsan problem büyük. Başın ağrıdığında beyninde tümör oluyor, miden ağrıdığında mide kanseri çıkıyorsun.

Söylediklerimden tatmin olmadıysan bir avukata sorabilirsin, daha doğru kaynaklarda araştırma yapabilirsin. Herkes bildiği konuda konuşursa, herkes daha kaliteli bir bilgi edinmiş olur. Bu arkadaş da iade edeceğim, onlar haksız psikolojisiyle satıcıyı kırmamış olur, kendini tüketici hakem heyetine başvurarak yormamış olur. Daha fazla konuyu meşgul etmeyelim.