şu forumda ücretli logo tasarımı yapan, alaylı yetişmiş (bu alanda bir lisans veya ön lisans eğitimi olmayan) pek çok kişi dahi, piyasadaki lisans mezunu yüksek mi yüksek mimarların yarısından, iç mimarların ise %90 'ından fazla kazanıyordur, bundan kuşkunuz olmasın. (0-5 yıl tecrübeliler için)
İnşaat sektöründe inanılmaz arz-istihdam problemi var, işsizlik ülkede zaten çığrından çıkmışken inşaat sektöründe x2
ayrıca, iş bulanlar da çok kötü muamele görüyor fırsatçı işverenlerce, ben saygın bir üniversiteyi erken ve derece ile bitirdim, inşaat mühendisiiyim, ancak şansımı çok zorlamama rağmen sektörde bir halt olmayacağından ve zaman kaybettiğimden emin olarak, bilişim alanında kendi işime yöneldim, üstelik milletin kapısında kuyruk olacağı çok kurumsal bir şirketten, kendi isteğim ile pandeminin ortasında istifa ederek
Ayrıca bu sektörde Avrupa'ya açılma olasılıgı da çok düşük, mezun oldugunuz ülkeden gitmek istiyorsunuz diyelim, Paris'iniz Dubai'dir en iyi ihtimalle. Onun dışında Kazakistan'ı, -40 derece Sibiryamsı Rusya kentlerini öpüp başınıza koyarsınız.
Naçizane önerim, önü açık ve global mesleklere (yani 5yıl sonra dünyanın heryerinde yapabileceğiniz, yazlım, yapay zeka vb. gibi) yöneliniz. Bahsettiğiniz meslekler şuan alımı durdursa, 10 yıl sektörü idare edecek mezunu var.
Özelden yazmayınız lütfen, bu konularda herkese açık bilgi paylaşımından yanayım
İyi günler