Kimlik doğrulama veya yönetimden onay bekliyor.
Kendi tecrübelerim ile verebileceğim en büyük tavsiye küçük küçük adımlarla başlaman olacak. Eğer başlayıp da hepsini aynı anda yapmaya çalışırsan yani hem uykuyu düzene sokayım, hem beslenmemi dengeleyeyim vs. gibi düşünürsen ve başaramazsan (ki yüksek ihtimalle hepsini aynı anda değiştirmeyi ya bünyen ya da vücudun kaldıramayacak) kendine olan inancın da zedelenecek ve daha da kötü olacak. O yüzden küçük küçük başlayıp uzun vadede yaşam tarzını değiştirmek daha mantıklı bence.
Başlangıç olarak önerim ise sana zararı olan ya da en azından faydası olmayan bir zaman öldürücü alışkanlıktan komple kurtulmak. (Burada komple dememin nedeni azaltayım dersen yine kısa süreli uyacaksın büyük ihtimal. O yüzden seçeceğin şey bir defada bırakabileceğin bir şey olsun.) Youtube’da eğlence içeriği tüketmek, oyun oynamak, gündemi takip etmek gibi gibi gibi. Ve yapabiliyorsan bu alışkanlığın yerine her gün sana faydası olacak bir aktivite yerleştirmek. Örneğin her gün bir gün öncesinde %1 daha çok kitap okumak gibi. Ben bunun çok faydasını gördüm o yüzden öneriyorum ancak farklı şeyler de olabilir elbette günlük egzersiz gibi. Onun için de Barış Özcan’ın bir videosu var izleyebilirsin.