-Hocam kesinlikle çok büyük adımlar atma hedefi koymayın. Planlı bir şekilde ilerlemeyi tercih edin çünkü büyük adımlar insanın psikolojisimi yıpratıyor.
-Kendinizi birden çalışmaya, düzene veremezsiniz bu fikirle kesinlikle barışın. Her insanın kendi alt kişilikleri vardır. misal bi alt kişiliğiniz bütün gün oyun oynamak isterken diğeri film izlemek ister. siz içinizdeki kaosa düzen getirmelisiniz. O yüzden kendinize misal "yarın 2 saat şu şu işi yapacağım/çalışacağım ondan sonra da 1 saat oyun oynarak içimdeki o oyun oynama isteğini tatmin edeceğim" diyin. Çıkıp kendinizi bir günde düzenli olmaya vs zorlarsanız bu oyun isteyen, film izlemek isteyen "siz" buna isyan eder ve hiçbir şey yapasınız gelmez
-Her gün yatmadan önce bir sonraki gün yapmak istediklerinizin listesini yapın hocam ve bu listeyi okuduktan sonra yatın. Bu beyninizin uykuda bunları sindirmesine ve yarın görevlerinize hazır biçimde uyanmanız da yarar sağlar ancak kendinizi "tüm hepsini yapmalıyım o kadar yazdım" diye zorlamayın. Bu yazdıklarınızın arasından 2 hadi maksimum 3 tane en önemlisini bulun ve onlara öncelik verin
-Basit rutinler geliştirmek çok önemli hocam. Misal ben aylardır her sabah yataktan kalktığımda yaptığım ilk iş istisnasız yatağımı toplamaktır. Bu tarz rutinler kişinin harekette kalma konusunda yardımcı oluyor
Bunlar benim en önem verdiğim şeyler hocam tabi maddeler rahat bir şekilde arttırılabilir
Listemi gözden geçirmeliyim o zaman

yarına çok büyük hedefler koymuştum, dediğiniz gibi bir anda yüklenmek mantıklı değil. Benim şu an amacım eski rütinlerle dolu, bol çalışmalı günlerime geri dönmek.