iguanamehmet adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Çok teşekkür ederim ama babamda da aynı sorun var oda benim gibi ben psikiyatriye başka bir sebepten dolayı gitmiştim ve ilaçları kullandığım zaman bu düşüncelere takılmıyordum şuan kullanmayı bıraktım eskisinden daha iyiyim bu sorun azaldı ama yine de rahatsız edici düzeyde var
Hee genetik bir şeyde olabilir o zaman, ağır geçerse baş etmesi zor olur. O halde en iyisi psikiyatr+psikolog. Bir şekilde babanı ikna etmeye çalış kardeşim, şu an virüsten dolayı pek olumlu bakmayabilir ama fazla ilerlemeden çözmek gerek.

Kalıtımsal bir şey mi bilemem ama temelde bu tarz şeyler çevreden aldıklarımızı nasıl yorumladığımıza bağlı. Örneğin bir ebeveyn çocuklarını döver. Çocuklardan birinde stres bozukluğu, anksiyete cart curt olurken diğerinde hiçbir şey olmaz. Bunun sebebi ikisinin gördüğü davranışı beyninde farklı yorumlamasından kaynaklıyor. Çoğu şey de küçüklüğü dayanıyor zaten(Freud'a göre), çünkü o zamanları sağlıklı bir şekilde atlatamadık. Hiçbir sorun olmadan büyümüş olsak bile, sorun olmayan bir şeyi sorun olarak yorumlayıp yine bu hale gelmiş olabiliriz. Bakış açısı ve yorumlamayı bir anda kökten değiştiremeyiz çünkü davranışlarımız alışkanlığa dönüşmüş ama zaman içinde bu neredeyse yok olacak kadar azalır. Doğru bir tedavi uygulamak şartıyla tabii..

Koskoca forumda psikolog, psikiyatr yok mu bi el atın.