Misafir adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Kullanıcı adımdan anlaşılacağı üzere ben profesyonel deliyim ve diyorum ki "sonunu düşünen kahraman olamaz."

İnceleme kısmına bir şey diyemem ama baştan başlama konusu bende de var. Bu tamamen yanlış sayılmaz. Bir şeyi düzeltmek baştan başlamaktan daha zordur(uğraştırıcı). Online oyunu öğrenene kadar hesapta takılır, yanlış skillere falan verirsin ama oyunu çözünce o hesabı düzeltmekle uğraşmayıp sıfır hesap açıp deneyiminle temiz temiz yükseltirsin. En azından ben sürekli öyle yapıyordum. İleride çocuğum olunca bu olmamış deyip yenisini yapmaktan korkuyorum

Çözüm: Sebebini bul. Artık çocukluğuna mı inersin orasını bilemem. "Bunu düzeltmezsem, baştan başlamazsam ne olur?" diye kendine sor. Büyük ihtimalle baştan savma bahaneler olacak. Akıl yürütmeyle halledersin ama psikoloji bilgin zayıfsa destek alman daha doğru olur. Ama psikiyatr değil, psikolog desteği. Bu tarz şeyler için bence ilaca gerek yok.
Çok teşekkür ederim ama babamda da aynı sorun var oda benim gibi ben psikiyatriye başka bir sebepten dolayı gitmiştim ve ilaçları kullandığım zaman bu düşüncelere takılmıyordum şuan kullanmayı bıraktım eskisinden daha iyiyim bu sorun azaldı ama yine de rahatsız edici düzeyde var