cagrialtundag adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
21 Ekim 2020'de saat 18:40'da 15 yıllık bir alışkanlığa son verdim. Daha önce çok kez azaltarak veya türlü türlü yollar deneyerek bırakmayı denedim. Ancak; 21 Ekim'deki farklı idi. Market'ten yeni aldığım ve içerisinden iki tane içtiğim paketi parçalayarak birden içmiyorum dedim! İçmeyeceğim dedim. Sigaranın benden güçlü olmayacağını düşündüm. Gerçekten de öyle; hala kullanan varsa bırakın arkadaşlar. İlaç ve yavaş yavaş bırakma olayı bahane. Akılda kafada bitirmek önemli. Şuanda aklıma dahi gelmiyor. Yeter ki istekli olun ve içinizdeki o istek hiç gitmesin. Kendinizi sürekli meşgul edin. Korkularınızı yenin ve bırakmak için bir adım atın. Artık, sigaraya verdiğim paraya istediğimi alabiliyorum. Kafelerde sigara içecek alan aramıyorum. Sigara kokmuyorum ve sigara yüzünden çevremden tepki almıyorum. Daha şimdiden, 1 ay, 3 hafta, 6 gün oldu. (Sigarayı bıraktığımda bir uygulama yüklemiştim oradan arada bakıyorum.) Herkesin en kısa sürede bırakmasını diliyorum. İnsan yeniden doğduğunu hissediyor.
yunnux adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
tebrikler.
benim de bu gün itibarı ile 280 gün oldu bırakalı.
umarım sigara içen herkese nasip olur bırakmak.
Yeni görüyorum mesajları. İkinizi de tebrik ederim. Büyük bir iş başarmışsınız benim gibi Bırakmak çok zor ama imkansız değil.

ByMaDaK adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
@Yeniceri; hocam doğruyu söyle hiç içmedin mi
Kesinlikle bir fırt bile içmedim

---------------------------------

Bugün sigarayı bırakalı 403. gün. 403 gün geçmiş dile kolay. İlk 1-2 hafta dışında hiç aramadım. Aklıma getirmiyorum, gelse bile nedense canım çekmiyor. Annem ve babam içerken yanaşıp, kokusunu çekiyorum esprisine Kilo almadım. Daha doğrusu almamak için hayatımdan karbonhidratı çıkardım. Kalori programı yükledim, yediklerimin kalorisini takip ediyorum. Günlük 1500-2000 kaloriyi geçmiyorum. Bu şekilde 1.5 ayda yaklaşık 10 kilo verdim. Her gün düzenli yürüyüş yapıyorum. Evde dambıl, mekik ve şınav çekiyorum. Çok sağlıklı hissediyorum kendimi. Hepinize tavsiye ederim.

Not: Alkol alırken de aklıma gelmiyor, canım istemiyor arkadaşlar. Bundan dolayı bırakamayan çok kişi var biliyorum. Kavrulmuş badem o açığı kapatıyor