@tuzunler; hocam geçmiş olsun. inşallah şimdi iyisinizdir. bende de tip 2 diyabet başlangıcı var dedi doktor. aile hekimi. diyetisyene git dedi. ilaç yazmayalım dedi. diyetisyene gittim ama ben uyamadım. yine de tam buğday ekmeği yemeye çalışıyorum dört parmak kadar ince bir dilim (50 gram) tuzsuz peynir dedi beyaz peynir ama ben paketli olduğu için onu sevmiyorum çanakkale az tuzlu yumuşak peynir yiyorum bir iki yumurta zeytin domates salatalık saat 12 de bu kahvaltı. saat 3-4 arası üç kaşık ev yoğurdu bir meyve akşam üç gün et 4 gün sebze diyor ama ben sebze ile doymuyorum nerdeyse hergün tavuk ya da balık et yiyorum az bir şey yeşillik ve yoğurt ama bir türlü kilo veremedim. ama almayı durdurdum en azından o da iyi
üstadım çok geçmiş olsun size de.
Ama merak etmeyin tip 2 de hayatınızı karartmadan sağlıklı bir yaşamınız olabilir.
Ben evet şuan çok iyiyim.
ilaçsız iğnesiz değerlerim sağlık bir insanın değerlerine geldi.
Arada dondurma da çakıyorum, çikolatamı da yiyorum... ha burada ne değişti? biraz daha iyisini yiyorum. öyle her tabağa atlamıyorum. eskiden çikolata çikolatadır ya göm gitsin derdim, şimdi vücuduma bu kötülüğü yapmıyorum.
Naçizane tavsiyem ilk günler o diyete harfi harfiyen, atlamadan, amasız sadık kalın bu çok önemli.
Öğünler, yedikleriniz kadar saatlerde çok önemli... yani 13:30 da yemeniz gereken şeyi aksatıp 14:00 de yerseniz bir anlamı yok.
Saatler belki de yediklerinizde daha çok önemli.
en iyi ihtimalle 3 ay bu diyete sıkı sıkıya bağlı kalın.
diyetteki ekmeği azaltıp onun yerine farklı gıdalar sokabilirsiniz.
Misal 2 dilim ekmek yerine 1 çorba içebiliyorsunuz. Bunun gibi değişimleri doktor size bir kitapçık olarak vermiş olmalı.
Yoksa da internette var.
Tip 2 korkulacak birşey değil ama şakaya da gelmez.
maalesef ciddiye almazsak başka göz sağlığı olmak üzere bir çok kötü sonucu var.
Körlük, organ iflası gibi kimsenin aklına getirmek istemeyeceği sonuçları var dikkat edilmezse.
Kilo işine gelecek olursak o işin en son kısmı.
Sağlık olsun da kilo az çok çok dert değil.
Bu arada bir göz doktoruna mutlaka gidin . Lütfen ihmal etmeyin.
Ayrıca şuan değerleriniz 200 ev üzeriyse bir hap var günlük kullandığınız en azından onu mutlaka kullanmanız lazım. ilk zamanlar sadece yediğiniz içtiğiniz ile değerleri indiremeyebilirsiniz.