O kadar parası mı varmış, milyon lira harcar en ama en az. (köpekbalığına değil onun için hazırlayacağı arsaya havuza suya bakıma elemanlara vb.)
Orta boy akvaryumda pengasius tarzı, büyük akvaryumda challenger tarzı köpek balığı besleyebilirsiniz. Akvaryumunuz ne kadar büyük olursa challanger köpek balığınız da o kadar büyür.
bir sonraki konunuz nasıl dinozor sahibi olunur olacak gibi
Bahsettiğim Köpekbalığı yavru köpekbalığı arkadaşlar yani kolay kolay bulunur ama tavsiyelerinizi alalım zengin değil orta bütçe
Maliyetli olur ama en basiti büyük bir havuz
Pangasius bakabilirsiniz.
Pengasus Köpekbalığı alıp hediye edin hocam fiyatıda ucuzmuş zaten
30bine gelip köpekbalığı olurum hocam kendi bakımlarımı kendim yapıyorum, tuvalet eğitimim var siz sadece yemeğimi verin yeter.
hayvan 30 bin, peki havuzu ortamı bakımı yemeği havuz temizliği güvenlik vb. hocam?
Allah razı olsun akşam akşam güldürdün Allah'da seni güldürsün
Biz finoya zor bakıyoruz
Şakadır diye tıkladım ciddiymiş
O ne hocam, gitsin Japon balığı beslesin
Aynen iyi olur Köpek balığı sahibi olmayan Kalmasın
o ayrıntıyı bilmiyordum bak öğrenmiş oldum
Sizin arkadaşın sıkıntısı ne acaba?
Arkadaşınızın bir sonraki konusunu merak ediyor konuya geçiyorum ; Akvaryum boyutunuz çok önemli deniz akvaryumu olacağı için özel filtrelerini almak zorundasınız (normal akvaryum dış motorları çok işinizi görmez) , bunlar köpek balığından daha maliyetli en az 10mm damperli cam dediğimiz bir akvaryum yaptırmanız gerek ithal akvaryumlar daha pahalıya gelir (içine extra cam attırıp sağlamlaştırmanızda gerek yapan kişiye söylersiniz kayık diye geçer) Yemleme için dana ciğeri(akvaryum için karısımlı) kullanabilirsiniz , bunun yanında köpekbalığını bedavadan ucuza temin etmek isterseniz izmit körfezinde var Ağustos sonu mutlaka çıkar hafif açıklarda sağlam bir olta ile tutulabilir yavruları tabi bir canlıyı doğal ortamından koparmak da size kalmış..
hocam sen bana 30k ver ben kanlı canlı tutup getiririm sana wp 0531 525 25 02
En ideali hocam beslemesi kolay bakımı zor değil yalnız pegasusların gözleri çoğu zaman iyi görmezler yemlerini de burunları üzerindeki bıyıkları ile bulurlar akvaryumda fazladan koyacağınız taş vb aksesuarlar onlara zarar verebilir kendinden küçük her balığa canlıya yutma refleksi gösterebilir aklınızda bulunsun.
Akvaryum boyutu için 100*50*40 cm temin edebilirseniz büyümeleri konusun dada sorun yaşamasısınız bir adet hava motoru ve bi iç filtre alırsanız sorunsuz yaşarlar , ama +10 şeklinde alacaksanız akvaryum küçük gelir ve dış motor almanız şart olur temizlik için.
evet olabildiğince doğal ortama alıştırılması gerekiyor tabi bu hayvanların özünü unutmamaları için düzenli olarak spor ve egzersiz yaptırmakta gerekiyor spordan kastım şu canlı balık takviyesi falan akvaryum açısından geniş olması biraz şart gibi gözüküyor olmazsa olmaz hava motoru ve diğer kısımlar yani bütçe olarak 1k uygun gözüküyor
1k sadece malzemeler gider gibi hocam , akvaryum -dolabı iç tesisatı derken rahat çıkar asada bilir . Kücük balıklar atarsanız yerler geneli Japon balığını yiyorlar.
çine taşınsa her şey serbest,niye böyle uğraşıyor
Nasıl Dinazor Sahibi Olunur? Konusunu Bekliyoruz
Yılan tavsiye ederim hatta anaconda tür olabilir
Yavru köpek balığı 30bine satılıyorsa güzel piyasa.
Ege'de çok, 15 cm uzunluğunda yavru köpek balıkları neredeyse haftada bir kaç kez yakalanıyordu, birini de bana vermişlerdi ne yapıcam bunu diyip kedilere vermiştim ama derisi sert olduğu için yiyememişlerdi.
Bir daha elime geçerse aklımda bulunsun ben 10bine vereceğim
Nasıl Mamut sahibi olunur?
köpek balığını alsa nerede besleyecek hocam??
Bu konuyu ne kadar ciddiyetle açtınız bilmiyorum ama bu sorunun ciddi yanıtı şudur: Marmara'da bir tekne kiralayıp açılın, açıkta zokaya istavrit, hamsi, sardalye vs... takıp dipe salın. Dipten yaklaşık yarım-1 metre zokayı kaldırın. Muhakkak gün içinde cam göz köpek balığı yakalarsınız. Fakat tekneye alırken dikkat edin sırt yüzgeciyle size zarar verebilir. Bu yaşıma kadar gerek zoka ile gerekse parakete ile yakaladığım camgöz köpek balığının haddi hesabını bilmem. Sorun böyle bir köpek balığını deniz suyu şartlarını yaratıp nerede besleyebileceksiniz?
düşün dünyaya köpekbalığı olarak gelmişsin. biri istedi diye sebepsiz hapse atılıyorsun.
O arkadaşla, arkadaşlığınızı kesin .İşin sonu hiç hayra alamet değil.
Sen git köpekbalığı ol sonra akvaryumda yaşa
Arkadaşlar Dinazor konusunu açtık sizi bekliyoruz
https://www.r10.net/sorum-var/276746...lunur-r10.html