Merhaba arkadaşlar hemen konuya giriyorum yaklaşık 1.5 senedir bir firmada çalışıyorum. Günde 10 veya 11 saat çalışıyorum. Kalan vakitlerimde internetten kendi işimi yapmaya başladım ve bir süre sonra kendi kazandığım para maaşımı 3 e katladı.
Ancak iki işi yürütmek beni oldukça yormaya başladı, şöyle ki sabah 8 akşam 7 çalıştığım iş yerimden çıkıp eve geldikten sonra gece 1 e kadar da kendi işimi yapıyordum. Sabah tekrar 8 de işte olmam gerektiğinden yorucu bir dönem geçirdim. Pazar günlerini de kendi işimi yaparak geçiriyordum.
Şimdi çalıştığım iş yerine ayrılacağımı bildirdim ancak haftanın 6 günü 10 - 11 saat çalışıyordum ama kesinlikle mesai ücreti almıyordum. (Bunun yerine prim adı altında bir miktar ödemeyi elden alıyorum)
Ayrılacağımı bildirirken tazminatımı talep ettim kesinlikle böyle bir hakkım olmadığı söylendi. Haklıda kendim istifa edersem bana tazminatımı vermeye mecbur değildi. Fazla çalışma saatleri hakkında bir hatırlatma yaptım ve o gün konuşma öyle sonlandı.
Ertesi gün kendisi çağırdı ve bir konuşma daha yaptı. Benimle helalleşmek istediğini bu nedenle de tazminat ödemesi yapacağını söyledi. Sanıyorum fazla çalışma saati ücretini almak için mahkemeye başvuracağımı düşündü.
Şimdi istifamı yazacağım, fazla çalışma ücretimi alamadığımı belirterek iş akdini tek taraflı fesh etmek istiyorum. Bu şekilde noterden fesih bildirimi yapacağım ancak son konuşmamız olumlu geçer ve bahsettiği ücretleri(tazminat) tarafıma öderse bu konu ile alakalı mahkeme süreci başlatmak istemiyorum.
İlk sorum şu, yukarıda bahsettiğim şekilde bir yol izlersem mahkeme süreci başlatmak zorunda mıyım? eğer bahsettiği ücretleri bana ödemezse ben bu yola başvurmak istiyorum sadece.
İkinci sorum siz olsanız mesai ücretinizin peşine düşer misiniz?
Benzer şekilde istifa edenler varsa bu işler nasıl yürüyor bilgi almak isterim.