Merhaba, ben de e-ticaret satışı yapıyorum, kendi ürettiğim ürünlerde bile bazen şöyle durumlarla karşılaşabiliyorum kısaca anlatayım:
ürün stoklarımda 10 adet mevcut. 10 adet ürün pazaryerlerinde satışta. 8 ürünü sattım diyelim, kullandığım yazılım sayesinde stoklar tüm pazaryerlerinde güncellendi ve kalan stok 2. Müşterinin bir tanesi geldi ve ofisten elden almak istedi ürünü, ben ona 1 tane verdim, pazaryerinde olan 2 stoğu güncellemeye kalmadan pazaryerinden de sipariş geldi ve -1 oldum. Benim tarafımda elden stok çıkışları unutulduğunda veya stokları güncellenmediği sürece her zaman problem. Ben 2 yılda 1 kere yetişemedim bu stoksuzluk olayına onda da zaten pazaryeri cezamızı kesti ve puan olarak bizi etkiledi. O yüzden satıcıyı da düşünerek çok fazla üzerine gitmemenizi dilerim.
Not: pazaryeri dışında kendi web sitem üzerinden böyle bir olay olduğunda özür amaçlı indirim kodu tanımlıyorum.
Not2: "uğraşacak değilim" mesajınızı gördüm. Sanırım pazaryerlerinde arkadaşların da dediği gibi yasal olarak onlar zaten ceza uyguluyorlar ama kendi sitesinden satış yapan firmaların yasal kısımlarını okursanız bu tarz durumlarda yasal hakkınız olacağını biliyorum.