Merhaba, almış olduğum evde 4-5 yıldır oturan bir kiracı mevcut. Evi devraldığım için kira sözleşmesini yenileyeceğiz, bu tür durumlardan mağdur olanları gördüğüm için sormak istiyorum. Daha önce kira sözleşmesi hiç yapmadım.
Kira sözleşmesinde neye dikkat edilmeli?
Yıllık resmi kira artış oranı nedir biliyor musunuz?
.
.
.
Yukarıda adresi yazılı bulunan taşınmazda bir süreden beri oturmaktayım. İş bu
gayrimenkulu, hiçbir ihtar ve ihbara gerek kalmadan kayıtsız ve şartsız olarak 6570 sayılı
gayrimenkul kiraları hakkındaki kanunun 7. maddesi A bendi gereğince yukarıda belirtilen
tarihte, hiç bir hüküm istihsaline, kanuni merasime, ihtarname keşidesine, cevap verilmesine,
tebliğ ve tebellüğe hacet kalmaksızın hiç bir hak ve alacak talebinde bulunmadan kayıtsız ve
şartsız gayrimenkula ait demirbaşları ile birlikte noksansız, boş ve sağlam olarak mülk sahibi
veya kanuni vekiline yukarıda yazılı tarihte tahliye edip teslim etmeyi kabul ve taahhüt
ederim. Ayrıca tahliye edeceğim tarihe kadar olan bütün kira borçlarımı, Elektrik, Su,
Doğalgaz, Çöp (Ç.T.V) Vergisi ile Apartman giderlerini ödeyeceğim. Bu tarihte tahliye
etmediğim veya edemediğim taktirde mal sahibinin veya kanuni vekilinin icra yoluyla tahliye
ettirmeye yetkili olduğunu ve bu uğurda sarf olunacak bütün mahkeme, icra, avukat ve diğer
masrafların tamamen bana ait olduğunu kabul ve taahhüt ederim
.
.
.
Avukatta yazdırmıştım