cuvelious adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
17 yaşımdayım ama şu Türkiye'de 70 yıl yaşamış gibiyim. Darbe gördüm ekonomik kriz gördüm ohal gördüm savaş gördüm şu yaşta kendimi geliştirmem gerekiyorken görmemem gereken ne varsa gördüm yani. Elimi neye sürsem bi sorun oluyor dolar desen tavan yapmış euro desen allah'a emanet fiyatlar uçmuş yağ 80 tl olmuş 50 kuruş olan yeşillikler 3-4 TL olmuş. Eğitim sistemi berbat sürekli ezbere sınavlar yapılıyor öğrenciler hiç bir şey öğrenemeden ilkokul-ortaokul-liseden mezun oluyorlar sırf sınavda olan 10 tane soruyu çözmek için ezber yaptırıyorlar sonra ezber yapıyorum deyince niye yapıyorsun diye soruyorlar güler misin ağlar mısın. yani tamamen hissizleştim küçükken biraz daha mutluydum bazı şeylerin farkında değildim gelecekte ne yaparım ne ederim diye kaygım yoktu. Şimdi yaş 17 ama saçımdaki beyazlar siyahlardan fazla oldu ilerde ne meslek yapacağımı bilmiyorum. Yani tam anlamıyla hissizleştim ne mutlu olabiliyorum ne üzülebiliyorum iş arıyorum A2 ehliyetli motorcu alınacak diyorlar. orda burda copy-paste işleri arıyorum R10 ile çok geç tanıştım makale yazmak seo falan hep daha yeni öğrendiğim terimler bunlar nasıl öğrenirim onuda bilmiyorum böyle bi çıkmazın içindeyim. Ne yapmalıyım ?
Tecrübelerini sosyalkaynak.com'da paylaşarak, tarihe güzel notlar bırakabilirsin

Şaka bir yana, böyle şeyleri düşünme. Daha yolun başındasın. Bunların hepsi geçici. Sen geleceğine odaklan. Ne olmak istediğine karar ver. O yolda ilerle. İlla ki doktor olmak zorunda değilsin. Belki yurtdışında eğitim alarak farklı sektörlere yönelebilirsin. Dünya son yıllarda eski dünya olmaktan çıktı. Gelecekte durumlar farklı olacak, belki sınırlar kalkacak yahut farklı şeyler olacak. O nedenle dünyaya açılma zamanı. En az 1 farklı dil konuşmaya çalış. Henüz yaşın çok genç olduğundan karı kız muhabbetlerinden uzak dur. Beyninin taze olduğu bu zamanları farklı şeylere odaklanarak değerlendir. Sonrasında zaten karı kız muhabbetlerine zamanın fazlasıyla kalacaktır. Şimdilik aklıma gelenler bu kadar.

Yine de sosyalkaynak.com'a üye olarak, ara sıra paylaşımlar yaparak tarihe notlar bırakabilirsin