dll adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam dikkat ettiysen ben banka faizinden bahsetmiyorum. Eğer araştıırsan zamanında insanlar tefecilerden borç alıp çocuklarını vermek zorunda kalıyorlarmış. Yani tefeci faizine karşıyım ben. Bankanın verdiği faizin haram olduğunu savunmuyorum. Ama genel itibariyle insanlar haram diye yanaşmıyorlar, bu konuda haklısın. Dini doğru anlasak aslında pek sorun yaşamazdık ama maalesef yanlış uyguluyoruz. Kaldı ki gelişmiş ülkelerde faiz ve enflasyon oranı hemen hemen hiç yok.
faiz artırımı ülkeye fayda değil zarar veriyor kısmından ötürü yazdım aslında. ülkenin genelinde böyle bi zihniyet hakim oysa öyle bi şey yok. faiz enflasyonun sonucudur. asıl enflasyonun olduğu ülkede faizi artırmazsan ülke daha çok zarara uğrar çünkü kimse dolardan euro dan tl ye dönüş yapmaz. daha çok yükselir dolar. bu da tüm ürünlerin daha da pahalılaşması, tl nin her geçen gün daha çok değer kaybı demek.

1. faiz haramdır zihniyetinin kırılması gerekiyor ki insanlar kendi parasında kalabilsin

2. faize öcü gözüyle bakma zihniyetinin kırılması gerekiyor ki insanlar yararlanabilsin. zaten ne kadar çok insan parasını faize koyarsa o kadar faiz oranı azalacak. enflasyon düşecek çünkü kendi para birimini kullanan sayısı artacağından.

geriye sadece üretime daha fazla odaklanmak kalacak. bu halimizde üretim bile yapsan kimse parasını kendi ülke biriminde tutmadıktan sonra enflasyonu silmek çok güç olur.

tefecilik şu bu mevzuları gelmiyor akla artık faiz denince malum. banka faizlerini düşünüyor herkes yargılama yaparken. ona istinaden belirttim yoksa gördüm sizin de banka faiziyle sorununuz olmadığını. sizden ziyade genel faize öcü gözüyle bakan zihniyet adına yazmak istedim o kadar.