bycaos adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Selam dostlar bugun ilk mobil uygulamamı yaptım ve doğru adımları atmak adına bir kaç sorum olcak.
Bana bu konuda tecrübesi olan arkadaşlarım yorumlarda bulunursa sevinirm sormak istediğim sorular maddeyler halinda aşağıdadır.

1-) Uygulama tamamen bitmeden Google play geliştirici konsoluna eklemem gerekiyor mu?

2-) Admob reklamlarına şimdiden mi başvuru yapayım yoksa uygulamam tamamen bittikten sonra mı?

3-) Google play geliştirici konsol hesabımla admob hesabım aynı olmak zorundamı?

4-) Admob kayıt için sıfır bir mail açmam dahamı sağlıklı olur?

5-) Admob hesabımı uk açmam adsense gibi ödeme alırken yurt dışındanmı alıyoruz. yoksa hangi ülke olursa olsun istediğimiz banka çekebilirmiyim?

6-) Geliştirici konsoluna uygulama eklemeden admob başvurusu yapılır mı?

Şimdiden cevap veren arkadaşlarıma teşekkürlerimi sunuyorum. Listemde olmayan fakat ben ve diğer arkadaşlarada güzel önerileriniz varsa yorumlarsanız sevinirim.

1-) Uygulama tamamen bitmeden Google play geliştirici konsoluna eklemem gerekiyor mu?

Hayır bitirince imzalı apk aab alıp yüklemeniz gerekiyor.

2-) Admob reklamlarına şimdiden mi başvuru yapayım yoksa uygulamam tamamen bittikten sonra mı?

Uygulamayı bitirince imzalı apk alamadan hemen önce admob reklamlarını yerleştirin.
Test aşamasında şu link işinizi görür.
https://developers.google.com/admob/android/test-ads

3-) Google play geliştirici konsol hesabımla admob hesabım aynı olmak zorundamı?

Hayır aynı olmak zorunda değil.

4-) Admob kayıt için sıfır bir mail açmam dahamı sağlıklı olur?

Farketmiyor bence hatta eski olması ufacık belki yararı vardır.

5-) Admob hesabımı uk açmam adsense gibi ödeme alırken yurt dışındanmı alıyoruz. yoksa hangi ülke olursa olsun istediğimiz banka çekebilirmiyim?

Ukrayna veya ingiltere açarsanız payoner ile ödeme alabilirsiniz TR hesabıyla alamazsınız.

6-) Geliştirici konsoluna uygulama eklemeden admob başvurusu yapılır mı?

Tabi ki yapılır. Başvuru değil hesabı açıyorsunuz onay süreci başlıyor onaylanınca uygulamayı ekliyorsunuz ve reklamları oluşturup uygulamaya ekliyorsunuz. En sonunda imzalı apk aab alıp play consoldan yayına gönderiyorsunuz.