Merhaba arkadaşlar,
R10'a üye olduğum gün [donatello] adlı üyenin apple developer hesabı satın aldığını ve ödemeyi 759 + 125 TL olarak yapacağını gördüm.
Arkadaş ile iletişime geçtim. Hesap açılışında oldukça yardımcı oldu ve hesap için ödemeyi yaptım. Hesap onaylanınca ödemeyi yapacağını bildirdi. Benim güvenmemin sebebi profilindeki olumlu yorumlardı.
Hesap 3 dk içinde onaylandı ve hesabı devrettim. Ödemeyi sabah ilk iş yapacağını belirtti. Yine tamam dedim fakat gün boyunca ödeme yapmadı ve mesajlarıma geçiştiriçi cevaplar verdi.
Bende şikayet konusu açtım ve sağolsun yönetim bu konuda yardımcı oldu ve ilgilendi. Ödeme için arkadaşa süre verildi ve arkadaş bu süre içinde ödemeyi yine yapmadı.
Yönetimdeki arkadaşlar arkadaşı banladılar fakat bu olay neticesinde olan bizim 759 TL'ye oldu.
Apple iade politikalarını inceledim ve ne sebeple olursa olsun 7 gün içinde koşulsuz iade hakkımın olduğunu öğrendim. Tek sorun hesabıma erişemiyor olmamdı. Hesabımın çalındığını ve iptal, iade hakkımı kullanmak istediği belirttim. Türkiye'de hiçbir temsilci yetkisinin olmadığını belirtip yardımcı olamadı ve Türkiye'nin en yetkili kişisine telefon ile bağladılar.
Olayı en başından (hesap satma durumunu belirtmeden) bu kişiye anlattım. Oldukça kibar ve anlayışlı bir şekilde fatura, sipariş bilgilerini alarak yardımcı olacağını ama Amerika ile iletişime geçmem gerektiğini belirtti.
Amerika Apple ile mail bir şekilde iletişime geçtim. Faturayı, sipariş numarasını, Apple Developer mailini belirtip yasal prosüdürlere göre iade ve iqtal işlemlerinin gerçekleştirilmesini talep ettim. Hesabın çalındığını belirttim.
2-3 saat içinde Amerika Apple tarafından Developer hesabının iptal edildiğini belirten bir mail aldım ve 759 TL'nin 5 ile 7 gün içinde iade edileceğini belirttiler.
Ücret iadesi yarım saat önce yapıldı ve developer hesabı kapatıldı. En çok sevindiğim nokta hesabı iptal ettirebilmekti. Ben ödemeden ümidi kesmiştim ama hesabı iptal ettirmek için elimden geleni yaptım ve başardım.
Bu arkadaşa bir çok kişi hesap sağlamış. Başımdan geçenleri anlatıyorum çünkü aynı durumu yaşayan varsa nasıl bir yol izlemesi hakkında bilgisi olsun diye.
R10.net'e ilgilerinden dolayı teşekkür ederim.
Arkadaşın hesabı kapatıldı ama benim şikayetim devam etmektedir. Başka insanları dolandırmasın.