bondcemil adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Peki kaç suç duyurusunda para geri aldın sen onu söyle? Şunu anlatamıyorum sana ve bir soru sordum. O kişi çekinip parayı geri ödemeseydi savcı cebinden mi ödeyecekti?

Ceza davası başkadır hukuk davası başkadır. Diyelim ki adam azılı dolan-dırıcı çıktı. Yüzlerce şikayet var öyle. 2 sene dava sürdü ve dolandırı-clıktan ceza aldı. Eee? Sonra parasını vatandaş geri nasıl alacak? Savcı dolandırı-cının cüzdanın alıp geri mi verecek? Yine benim dediğimi yapacaklar 2 sene sonunda! Hıyar alanlarda almayanlarda parasını ancak o yolla geri alır.
O anlattığım sadece bir örnekti arkadaşımın başına gelen. Dava sayımın bir kısmını tekrar incele. Bu güne kadar alamadığım para 1 dir onunda arabası hacizli satamıyor arabasına sarılıp yatsın bir ömür.

Senin dediğin filmlerde oluyor yüzde 90 adam mahkeme sürecine girdi mi çıkarıp ödüyor parayı. Hatta çoğu karakol ifadesi sonrası ödüyor. Ödemeyenede hakim yüzde 80 çakıyor cezayı. Savcı cüzdanından geri mi verecek diyorsun. Savcının tahsil edemediğini emin ol thh hiç edemez.