Tontonq adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Aynen git indir 2-3 satır kodu değiş milyon tane bitcoin bas kendine sanki çok mümkünmüş gibi, ağı minerlar,minerları nodelar,nodeları consensus koruyor adam hala 2 satır kod değişerek istediği kadar coin basabileceğini zannediyor,ha gider editlersin tabii ama senin bulacağın blokları ağdaki nodelar kabul etmeyeceği için senin coinin bitcoin olmaz monopoly parasi gibi bişey olur sadece sen kullanırsın
Aynı ağdan bahsetmiyorum btc nin kopyasını oluşturmaktan bahsediyorum. Farklı ağ olmasının ne önemi var? sonuçta her özelliği aynı olacak, aynı şekilde altını aynı özelliklerine sahip üretim yapamazsın mevzu sadece altın değil para da öyle, btc nin kopyasını 5 dakikada oluşturabilirsin tek farkı reklamla kazanılmış topluluk olur.

bitcoinin tükettiği enerjiyi savunacak değilim ama bankalar su mu yakıyor zannediyorsun?
https://toshitimes.com/banks-consume...m-kelly-pitou/
sadece bank of america 200 bin server kullanıyor,bitcoin ise şuan sadece 10 bin node
ve gelelim altına
altın üretiminin doğaya hiç zararı yok mu sanıyorsun
Bankalar komple dijital sisteme (kripto para değil) geçmek istese geçemez mi? ücra köşelerde yaşayan 60-70 yaşındaki insanlara kredi kartını internet bankacılığını nasıl anlatacaksın? zamanı gelince bankalar da dijital sisteme geçecek merak etme. Bir sefer daha yazma ihtiyacı hissediyorum (kripto para değil)

Altının bu şartlarda üretilmesi zorunluluk değil btc için aşırı enerji tüketimi zorunlu gibi gözüküyor.
bitcoin toplam 21 milyon adet üretilecek , ve zaten hali hazırda bir çoğu kayıp , kaybedilen coinler var olan coinlerin değerini arttırıyor ama yarın var olan toplam altın miktarının katlarca büyüğünde bir altın madeninin bulunmayacağının bir garantisi yok veya uzayda altın veya diğer kıymetli taş madenciliğinin yapılmayacğının var olan arzın
eksponansiyel şekilde artmayacağının garantisi yok, ama bitcoinin var,
Bu olursa altının fiyatı da düşer bu gayet notmal ama btc nin kopyasını oluşturmak 5 dakikalık iş demek istediğim bu.
ipv4 için taranacak ip sayısının 3.7 milyar olması pek bişey farketmiyor, zaten 8-10 yıla kadar ipv6 ya komple geçiş yapılacağı öngörülüyor 2^128 samanlıkta iğne arasan daha kolay bulursun. Ayrıca senin ulaştığın ağa ISP ler çok daha rahat ulaşır ve engellemek isterse engeller.

@mykanak;
Neden yasaklansın? devletler önce kontrol altına almayı dener olmuyorsa ortadan kaldırır çünkü kontrolu mümkün olmayan şeyler düzeni bozar. Şimdilik kontrol altında olduğunu düşünüyorum.

PoW ve PoS konusunda derin bilgiye sahip değilim ama anladığım şey şu; Madenciler yada işlem gücü, dolayısıyla elektrik tüketimi vs. ne kadar artarsa btc nin güvenliği de o kadar artıyor, %51 saldırısının başarı oranı düşüyor, madem PoS gibi bir yöntem var neden hala avusturya kadar enerji tüketimi yapılıyor? PoW yöntemi yüksek güç gerektiren bir kanıt oluşturuyor görünüşe göre aynı şey PoS yönteminde yok, o halde bu yönteme geçememe sebepleri bu olabilir mi? bu konuya biraz baktım %51 açığını artırıyor gibi gözüküyor.
Bir ekleme daha yapayım, şuan btc fiyatı 10 bin dolara düşse makinelerin %80 i boşa çıkacak bu oran %51 açığı için büyük risk oluşturur.