herkese iyi forumlar arkadaşlar,
trendyol'da satıcı olarak şuan en muzdarip olduğum konu hakediş olayıdır, ne alacağımız var ne vereceğimiz var inanın içinden çıkamıyoruz,
bu aralar siparişlerde çoğalınca inanın 5k eksik yatırsalar farkına varmam o duruma geldim anlayacağınız, istiyorumki ne alacağımı hesaplayabileyim ama yazılımsal olarak otomatikmen,
kendim PHP alanında fena değilim trendyol api ile tüm siparişlerimi veritabanıma çekerek fatura basma, işleme alma, barkod çıkarma, teslimat kontrolü gibi tüm işlemleri kendi yazdığım panelden yönetmekteyim,
kısaca tüm sipariş bilgileri satış fiyatı, indirim tutarı, iade gelmişmi, gidiş kargo ücreti, geliş kargo ücreti, teslim tarihi komisyon oranı gibi herşey veritabanıma kayıtlı ben bunları kullanarak her hafta hakedişimi kendim hesaplamak istiyorum,

adamlar panelde ödeme ve fatura alanını öyle bir yapmışlarki kafa karışıklığına sebep olsun diye 200 liraya sattığım bir ürünü 150 lira kampanya yaptığında ve o ürün iade geldiğinde önce senden bi 200 lira kesiyorlar,
sonra sen bunu 150 ye sattın diyerek indirim iptal adı altında 50 lira geri veriyorlar, sonra bunun komsiyonu 200 lira üzerinden şu kadardı diyerek komisyon ücretini kesiyorlar sonra indirim iptalin komisyonunu geri yatırıyorlar,
sonra şu kadar gidiş kargo ücreti vardı diyerek kargoyu daha sonra geliş kargo ücreti bu kadar diyerek yine kargoyu kesip ve senin kafanı allak bullak ederek eline 20de verseler 50 lira alacıklıyız da deseler hiç sesini çıkaramıyorsun,
pazartesi gün bir sonraki alacağım kısmındaki tutar perşembe gününe kadar yeminle yarı yarıya eriyor ve öyle kalakalıyoruz,

biz bu işin içinden nasıl çıkarız, bu konuda bana bir yol gösterin eminim r10'da bu konudan muzdarip daha çok arkadaşımız vardır, nasıl bir yol izleyerek veritabanı işlemlerim ile alacaklarımı hesaplayabilirim herşey kayıt aldında çünki ancak bunu otomatik yapmalıyım öyle oturup şu sipariş iade gelmemiş bu kadar kazanç bu iade gelmiş bukadar zarar gibi kalem kağıtlık değil,
fikir, yorum ve yol gösterecek arkadaşları bekliyorum..