Hocam en azından aylık 1000 dolar kurtarma şansımız yok mu? Günde 10-12 saat çalışsak 3-4 bin dolar kazanabilir miyiz?
Bir de şahıs şirketi kurup kendi işimizi yapabilir miyiz 4 ayda

çok saçma oldu biliyorum ama merak ettim.
Aylik 1000 dolar cok hayal

Kisaca matematik yapiyim sizlere;
Ortalama eyalatlerin asgari ucretleri 8-9 $ arasi saatlik.
(Benim gittigim otel saatlik 11$ veriyordu bize)
ortalama 40 saat civarinda calistiyorlar. Bazi yerlerde 38 lere bazi yerlerde 44lere vs cikabiliyor ama biz duz hesap yapalim 40 saat diyelim.
9*40=360$ haftalik. Genelde ev kiralari haftalik 125$ civarinda oluyor. 4 5 kisi ayni evde kaliyorsunuz hepiniz WAT ekibinden genelde.
Net kazanc = 235$ haftalik. Yemek yiyip yememek, gezip gezmemek sizin karariniz

Su bile almazsan eve,
Aylik kazancin = 940$ gibi bir ucret oluyor. (Ne yemek yedin ne su ictin ne baska bir sey 1kurus harcamazsan bu)
Gerisini siz hesaplayin ama sunu unutmayin, Gittiginiz yil para kazandiniz ama bunun odemeniz gereken vergisi var. Trye dondunuz ve Ocak/Subat ayi geldi. Yillik gelir vergisi hesaplatip odeme yapmaniz gerekiyor kazandiginiz paranin vergisini. Onu da odeyeceksiniz fakat detaylari aklimda degil ama benim odedigim vergiyi sizlere paylasiyim 175$ odedim. Bir cok arkadasim odemedi fakat ileride vize sureclerinde eger tekrar amerika gitmek isterseniz sorun oluyor diye feedbackler aldigimdan ben direkt odedim. Odememek sizin karariniz.
Sahip oldugunuz vize nedeni ile ne baska yerde calisabilirsiniz nede sirket acabilirsiniz. Tek goreviniz size sponsor olan sirkette calismak ve ulkenize donmek. Eger baska magazada vs calismak istiyorsaniz kacak calisacaksiniz ki genelde bu tur boglelerde kacak is veren cok oluyor egr buyuk sehirlere giderseniz. Ben freelance yaptigimdan oturu sorun olmadi ama magazada vs calismak farkli boyut.
Not:
Kucuk eyalet yada sehire gidiyim az masrafim olur diyen arkadaslara not, Ben de bu sekilde dusundum ve kucuk yer oldugu icin ek is bulamadi bizle gelenler. Ben dedigim gibi pc mi acip calistigimdan oturu bana sorun olmadi ama bu sekilde is yapabilecek durumda degilseniz, ek is bulmak icin EN BUYUK yerlere gidin.
2.not:
Buyuk eyalet ve sehirlere gittiginizde kiralarin 125$dan 200lere kadar cikabilecegini de unutmayin