Zahit adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Anlambilim konusuna bir girin, emin olun yıllarınızı alacaktır. Epistemoloji zaten ömürlük.
Size tavsiyem, aşama aşama ve idrak ederek bir sonraki bilgiyi araştırmanız.
Dil Bilimi gerçekten çok derin derya, Beden Dili ile birleşince artık hayattan zevk almamaya başlıyor insan.
Bilginin kendisine olan hayranlığınız arttıkça cehalete tahammülünüz azalıyor.
O yüzden bir konuyu idrak ettiğinizi düşünseniz dahi, ne kadar erdemli iseniz o kadar hayatınıza entegre edebiliyorsunuz.
Umarım, bu yetilerinizi geliştirdikçe daha kaliteli bir hayat yaşarsınız.
Önerdiğiniz konular ile ilgili kitaplar araştırmaya başladım bile tekrar teşekkür ederim. "Bilginin kendisine olan hayranlığınız arttıkça cehalete tahammülünüz azalıyor." cümlenize kısmen katılıyorum. Kısmen dedim çünkü cehaletin kötü bir şey olmadığına inan biriyim. Cehalet bence bilincinde olduğunuz sürece harika bir şey. Asıl tehlikeli olan yarı cahillik. Tıpkı dil bilim konusundaki cehaletimin gibi. Beni harlayan, meraklandıran bu cehalet oldu.

İnançlı bir insan değilim ancak bir şeye tapmak zorunda olsaydım bu bilgi olurdu sanırım. Bilgiye olan hayranlığım bu derece tarif edilemez bir halde. İroniktir ki bildikçe aslında bilmediğinizi öğreniyorsunuz. Her yeni bilgi size ne kadar bilmediğinizi öğretiyor. Sanırım bu açlığı gidermenin yolu yok. Ama bu durumdan şikayetçi olmadığım gibi zevk alıyorum. Bilgiye aç olmak harika bir duygu.