Teizmin tanrısını tartışmaya gerek bile yok ama deizmin tanrısının olduğuna dair de hiçbir kanıt yoktur.
Bilimsel olarak, tanrının varlığının ispatlanması zaten imkânsızdır. "Tanrı nedir?" sorusunun içinden bile çıkılamaz; kaldı ki, bir de ispatlansın...
İki kişinin yürüdüğünü hayal edin. Birisi diğerine, karşıdaki dağın arkasında ne olduğunu bilmediğini söylüyor; diğeri de bilmemesine rağmen, ortaya orada olabilecek şey ile ilgili bir tahmin atıyor. Bu, o kişinin bildiğini ispatlamaz.
Tanrının varlığını kanıtlayan hiçbir delil yok, bilimsel olarak da asla bulunmayacak.
Tanrı'nın varlığına delil bulunabilseydi herkes kabul ederdi zaten. Siz varlığını ispatlamak imkansızdır diyorsunuz ancak yokluğu da ispatlanamaz.
Ben ise size yokluğuna dair sunulan bazı görüşleri bilimsel açıdan çürütecek bazı şeyler anlatıyorum.
Siz de varlığına dair sunulan görüşleri mantık çerçevesinde çürütün tamam diyeyim.
Esir maddesinin yokluğunun ispatlanması mekanın sınırlı olduğunun, özel görelilik ise zamanın göreceli olduğunun ispatıdır.
Arkasına sığındığınız bilim'i keşke tam olarak araştırsanız.
Ek olarak bunu Deizm için yazmadım, Deizm çelişkiler ile doludur.