Ben 8-16 deniyordum açıkçası çok zor. Sabah 8 de uyanıp 1-2 saat işle uğraşıp 9'da kahvaltı 13-14 gibi kahve yanına küçük bi kek 17.00 da son öğünümü yiyordum ama günün 16 saati çalıştığımdan saat 20.00'dan sonra açlıktan çalışamıyordum. Akşamım çöpe gittiğinden bırakmak zorunda kaldım.
Hocam benim de ilk 4 gün çok zor geçti. Günde 12-13 saate kadar uyuduğumu saptadım ilk 3-4 gün. Ancak sonrasında açlık nasıl olduysa hissiyat olarak azaldı.
Önemli olan iyi hissetmeniz ve mutlaka belirli bir süre sonunda kan değerlerinizi ölçürüp fiziksel teyit almanızdır. Yaş ve beslenme döngü faktörlerinizi bilmiyorum ancak bahsettiğiniz döngü pek sağlıklı bir opsiyon gibi gelmedi; tabi siz daha iyi bilirsiniz. Sonuca odaklandığınızda kendinizi iyi hissediyor ve sağlıklı bir bünyeye sahip olduğunuzu düşünüyorsanız hiç yorum yazmaya gerek yok.
Tabii ki, 1. ayın sonunda kan verdirmeyi ben de aynen düşünüyorum. Kilo verirken sağlıktan olmak istemem.
o yediğiniz 1 saatlik öğünde hamburger pizza içindeki maddeler bakımından yine vücut su tutmuş ve verilen kilolar yağdan çok kastır büyük ihtimalle bana sorarsanız yaşam tarzınızı değiştirin sabah öğle akşam tarzında yemek en sağlıklısıdır bu öğünlerde de sağlıklı şeyler yenmeli
hocam zaten bu diyet tipinin mantığı yağdan yakmak. aç kaldığınız sürecin yaklaşık 13-14. saatlerinden sonra kandaki insülin değeri %30'lara iniyor. bu da vücuttaki yağ yakımını inanılmaz derecede hızlandırıyor. yağ yakmanın sırrı zaten bildiğiniz üzere insülini düşürmektir.
Elbette, yediğim tek öğünde daha protein bazlı olan tavuk göğsü vs. gibi şeyler tüketirsem kilo verimim hızlanır ve yağ yakımım da giren yağ daha az olacağından hızlanır. Ancak diyetlerin en büyük problemi "sürdürülebilirlik" olduğunu düşünüyorum. Bu şekilde istediğim yemeği tek öğünde yiyerek kilo verimi yapabiliyorum.