Selamlar,
Antideprasan kullanımı ve karantina etkisiyle son 1.5 senede 76 kilodan 94 kiloya çıkmıştım. Diyet de yapmayı pek beceremeyen birisiyim. Ancak son 10 gündür "intermittent fasting" adında son günlerde de oldukça gündem de olan diyet modelini denedim.
Benim yaptığım versiyonu 23-1. Yani günün sadece 1 saati yemek yiyorum ve 23 saat tamamen aç kalıyorum.
Uyandıktan sonra 6 saat yemek yemiyorum. Sütsüz ve şekersiz kahve ve su ile geçiştiriyorum.
6 saat sonra ise tek öğün. Genelde bu Popeyes'dan 1 hamburger - 1 büyük boy kızartma ve kutu kola oluyor. Pizza da yediğim oluyor.
Sonraki 10 saat de hiçbir şey yemiyor ve 7-8 uykunun ardından tekrar aynı döngüye giriyorum.
Son 10 günde bu şekilde 94 kilodan 89 kiloya indim.
Olay kilodan ziyade huzur. Kilomu dert ettiğim için her öğünümü yediğimde "yine kilo alıyorum..." psikolojisi tamamen ortadan kalktı.
Yemek yedikten sonra üstüme hep bir ağırlık çökerdi, bu da ortadan kalktı.
Gün boyu çok daha zinde ve enerjik hissediyorum. Daha pozitifim.
Kilo vermeyi düşünenlere araştırmasını öneririm.
2.5 aylık fasting raporu: 94-95 kilo başladığım fasting'de 23-1, 20-4, 18-6 karışık yaparak 2.5 ay sonunda 82 kiloya indim.
4 aylık fasting raporu: 95 kilo başladığım fasting'de 24.04.2021 tarihiyle 79-80 bandına indim. Bu kiloyu korumaya çalışacağım.