Bu dönemlerde günlerim oldukça verimsiz geçiyor. Yorgun/ bitkin oluyorum gün içerisinde erken kalkamıyorum yapmam gerekenleri aksatıyorum. Forumda başarılı olarak gördüğüm çok fazla insan olduğu için cevabı burada aramaya karar verdim. Siz gün içerisinde verimli olabilmek için neler yapıyorsunuz?

EDİT///
Gelen güzel cevapları buraya ekleyeceğim, diğer okuyan arkadaşların da görmesi için.
Ersinco adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
07:00'de kalkın, elinizi yüzünüzü yıkayın üstünüze rahat birşeyler giyin. 7.20 gibi evden çıkıp 15-20 dakikalık bir yürüyüş yapın.

Eve dönerken, kahvaltınız için taze ekmek alın.
Güzel bir kahvaltı yapın acele etmeden ve 8.10 - 8.15 gibi sabah ki temel ihtiyaçlarınızı bitirin.

Şimdi çalışmaya başlayabilirsiniz. 7 saatlik bir uyku size yetecektir.

En geç saat 12'de uyumalısınız.

12'den sonra ki geçireceğiniz her dakika, bir sonra ki günde size yorgunluk ve performans düşüşü olarak geri dönecektir.

Burada dikkat etmeniz gereken, gün içindeki gereksiz, zaman geçirdiğiniz, oyalandığınız olaylara tamamen son vermek. Misal 1 saat oyun oynuyorsunuz bazen bu 2 saat olabiliyor. Ben size oyunu bırakın demiyorum, işlerinizi planlayın ve bugün ne kadar oynayabilirsiniz buna karar verin.

Kısaca herşeyinizi planlı programlı yapın.

Temel kural, gereksiz geçirilen her dakika bir sonra ki günde size, iş yükü veya beden halsizliği yapabilir.

Buda performansınızı ve psikolojinizi en derinden etkileyen faktör.

Sosyalleşmekden çekinmeyin, hiç birşeyden uzaklaşmayın.

Eğer hiç birşey yapamıyorsanız, tüm zamanınızı işinize harcıyor ve bu zaman yetmiyorsa işinizi sorgulayın.

Dışarıda bu işi yaparsanız mesai saatlerinizi ve alacağınız ücreti, sorumlulukları düşünün.