Ben kesinlikle katılmıyorum şuan hem üretici olarak satıp hemde aracılara ürün sağlayan firmalarda var ve kimse kimseden ucu satmıyor bir anlaşma yapılıyor herkes o fiyattan satıyor üretici de aracı da. Bu hem aracının işine geliyor eşit şartlarda satış yaptığı için hem üreticinin işine geliyor 1 satacağına 2 sattığı için. Diğer bir konu yazılımcılara ihtiyaç yok demek yanlış her zaman yazılımcıya ihtiyaç vardır en basitinden açıklıyorum trendyol n11 ve gittigidiyorda satacaksınız ne yapmanız lazım sürekli üçüne ayrı ayrı ürünleri kaydedeceksiniz ayrı ayrı fiyatları düzenleyeceksiniz vs ama bir yazılım sayesinde hepsini tek bir yerden yönetebilirsiniz buda herkesin işine gelir. Ayrıca yazılımcı eticaret işinde bitmez neden bitmez söyliyim mesele sadece pazaryeri değil kendi pazarını da oluşturması gerekiyor satıcının evet daha az satacak ama uzun vadede kendi eticaret sitesi olması demek daha çok kazanması demek bende şuan aynı şeyi yapıyorum trendyolda üyeliğim var ordan satıyorum bir üründen 15 lira kazanıyorum günlük 40 paket satılıyor kendi web sitemden 20 tane satılıyor ama 30 35 lira kazanıyorum ve web sitemin satışları giderek artıyor burda pazaryeri yani trendyolu sadece reklam aracı olarak görmek gerek müşteri sana ordan sipariş verecek son ürünü göndeirrken reklamını yapacaksın birdaha ki sefere senden alacak hem o kazanacak daha ucuza aldığı için hemde sen komisyon vermediğin için daha çok kazanacaksın. Yani olaya düz mantık bakıp artık bu böyle olacak demek bence çok yanlış daha geniş bakmak gerekli.