Arkadaşlar merhaba, doğalgazınız ne civarda geliyor acaba kafayı iyice kırdım bu durumla

Geçen ay kombiyi sürekli 40 da yaktım 544TL fatura gelmiş 289 metreküp kullanmışız gözüküyor. Yer Ankara, ısındık mı hayır.
Geçen ayın ilk okuma ve son okuma endeksine baktığımda bu ayda aynı civarlarda yakmışız, tahmini yine 520-540 falan gelir. Fakat geçen ay fatura böyle gelince kombiyi geceleri kapatmaya başladım ve sıcak su ayarını(kombici standart 60 da dursun dedi) 40 a düşürdüm. Kaloriferde sürekli 40 da yandı geceleri kapattım hiç bir faydası olmamış. 289 metreküp çok fazla geldi bana. Eşim hamile ve şubatta çocuk gelecek o zaman napacaz aylık 1.5-2k doğalgaz faturası ödeyeceğiz sanırım. Acaba bende mi bi sıkıntı var yoksa herkesin mi aynı.
Not: Son durumum aşşağıdadır.
https://www.youtube.com/watch?v=C7i-ZD-poGk
hocam bir adet termostat baglat kombiye. mümkünse o termostat evin en soğuk yerinde olsun. evin tum peteklerini aç ama sonuna madar değil. tüm petekleri kapat hepsini 1 tam tur donder ve oturduğunuz odayı 23 derece civarı olacak şekikde termostatı ayarla.
kapat aç yapatak ekonomi sağlanmaz. ekonomi sağlamak için sürekli aynı sıcaklıkta tutmak lazım ısıyı.
bizim oda termostatı 21e ayarlı. evin en soğuk yeri olan salonda bulunmakta. oturduğumuz odayı 23 24 yapıyor bu şekilde. termostat 21e ayarlı iken 21e geldi mi kombi sonuyor 20.5 oldu mu yanıyor.
bende ankaradayım bu şekilde evin her yeri hem sıcak oluyor hemde ucret uygun oluyor. dediğim gibi bir sistemle günlük 6.5 m3 yakıyor. bu şekilde daha iyi ısınırsın hemde soylediğin ücretten daha az odersin. bu arada ev incekte ankaranın en soğuk yerlerinden biridir...