Merhabalar,

Sorduğunuz soruların hepsi tecrübeye dayalı ve kişisel yorumlamaya açık konular. Bu sebepten dolayı siz olayın temelini kaçırmışsınız diye düşünüyorum. Asıl sormanız gereken sorular al-sat işlemleri yaparken neleri göz önünde bulundurmalıyım, hangi kriterler benim için önemli? Piyasa aşağıya ya da yukarıya neye göre oynar? Haberlerin coinler üzerindeki etkileri nelerdir? Takip edeceğim coinlerin arka tarafındaki işlem yükü nedir? gibi sorularla zaman içinde karşılaşacaksınız. Bu soruların cevaplarına göre al-sat yapabilirsiniz.

Sizin sorduğunuz sorulara ise kişisel cevaplarım şöyle olurdu, Binance kullanıyorum ve tavsiye ediyorum. Bunun birçok sebebi var. Şu an piyasanın alım ve satım zamanı olduğunun cevabını size kimse veremez çünkü piyasanın en büyük değere sahibi olan bitcoin şu an için tarihinin en yüksek seviyelerinde ve bundan dolayı temel ve teknik analiz yapmak zor. Anlık bazda hiç bir zaman piyasanın ne durumda olduğunu anlayamazsınız. Ekstra bilmeniz gereken birşey yok, temel yapacağınız işlem fırsatı değerlendirip alım yapmak ve doğru zamanda çıkmak. Hangi anın doğru olduğunu anlamakta bir süre sonra tecrübe, soğukkanlılık ve bilginize göre şekillenmiş olacak.

Edit: Herhangi aklınıza takılan soru olduğu zaman özel mesaj atabilirsiniz, bilgilerimi aktarmaktan çekinmem ancak bu konuda herhangi bir yatırım tavsiyesi bazında sorularınıza maalesef cevap veremem.