Dostlar merhaba, r10 üzerinden düzenli olarak 150 tl faturalandırmalı reklam hesapları alıp e-ticaret sitem için reklam çıkıyorum. Bu konularda bilgi sahibi olan arkadaşlara birkaç sorum olacaktı;
1) Bu reklamlar ilerleyen zamanlarda domain engeli riski yaşatır mı? Yaşatırsa domain engelini kaldırmanın yolu var mı?
2) Cloaker denilen sistemi kullanmak ne kadar mantıklı? Olmazsa olmaz bir şey mi yoksa kullanmasakta olur mu?
3) Satın aldığım cloaker sisteminde ilgili linki düzenledikten sonra cloaker linkini bm reklamında şimdi alışveriş yap butonu ekleyip oraya linki yapıştırıyorum. Ancak reklamlar yayınlanınca sponsorlu reklamdaki butona tıklayınca benim web sitem açmıyor sahte urlnin içeriğini çıkarıyor karşıma buda reklamın etkisini düşürecektir diye düşünüyorum.
4) Yukarıda bahsettiğim maddelerde yaptığım yanlışlar nedir? Bu konulardaki tavsiyelerinizi, dikkat etmem gereken önemli detayları paylaşabilirseniz çok sevinirim.
Selamlar,
1) İlerde dediğiniz bazen bu durum 5-6 reklamdan sonra sorun bile yaratabiliyor. Bundan dolayı cloaker kullanmanızı tavsiye ederim.
2) Cloaker hem limit düşme sorununu önler, hemde reklamlarınız sorunsuz döner.(Sağlam ise cloaker)
3) Cloakerler genelde mobil için uyumlu oluyor(istisnalar hariç), reklamınızı mobile açtığınızda bir sorun kalmaz.
4) Yukarıda bahsettikleriniz de yanlışınız yok, sadece e-ticaret sitesi olduğu için, ödeyerek gitmenizi tavsiye ederim. Belli bir süre sonra, dönüşüm başı maliyetin ciddi derecede aza inecektir.