Merhaba, iyi günler dilerim.
Aklıma bir soru takıldı bunu cevabı için yine size başvurdum ayrıca küçük bir anket olacak

Sorum şu:
Leblebi'nin fiyatı 15-25TL arasında
Bademin fiyatı 80-120TL arasında
Leblebi kuru yemişler familyasında pek tercih edilmeyen, düğünlerde genellikle seçinti olarak kalitesiz şeker drajeye aynı kasede varlığını sürdüren adi bir yemiş olarak bilinir. (bana göre acı baharatlısı 10 çeker hepsine)
Öte yandan, Badem, Antep fıstığı ve fındık gibi günümüz şartlarında min. 2 kg az yağlı kıymaya denk fiyatıyla 7-13 yaş arası çocukların vazgeçilmezi, 20-24 yaş aralığında bulunan gençlerin yılbaşında bir mekanda kyk bursunu iliklerine kadar ezdiği mekanlarda olmazsa olmazı, 25-32 yaş aralığı için düğünlerde kilolarca alınması gösterişli olacağı beklenilen bir düğünün ön fragmanı, 33-56 yaş aralığı için etkili elit meze (peynire göre) 56+ yaş için erken emekliliğin zevkini doruklarda yaşayan dayıların kanal 7 karşısında vazgeçilmez tutkusu.
Peki benim asıl sorum şu, şayet leblebi 100TL olup Badem gibi günümüzde lüks yemiş olarak addedilen kuru yemişler 15-25 TL bandında olmuş olsaydı... gerçekten yine rağbet görürler miydi ? yoksa Leblebi'nin ulaşılmaz olduğu bir çevrede Leblebi yemişler arasında elitliğininn sürdürebilir miydi ?
Şimdi, Leblebi ucuz ve alım gücü fazla olduğu için mi tatlı değil ? yoksa Badem, fıstık vs. çok tatlı olduğu için mi pahalı ve alım gücü düşük ?