Bizzat başıma gelmiş bir şey olarak söyledim bunu atıyorum siz x kişiye para yolladınız bunu bir şeyin karşılığı yolladınız ya açıklama kısmı boş siz gidip dava açıyorsunuz diyorsunuz ki atıyorum bu işimi yapmadı paramı iade istiyorum dava da haksız oluyorsunuz nedeni ise şu " açıklama kısmı boş olduğu için karşı taraf borç ödemesi aldım " deyip geçebiliyor.
Vergi olayı için ise bilemem türkiye burası kaşının üstünde gözün var deyip vergi alırlar
Söylediğiniz de haklı olabilirsiniz. Bir şey diyemem.
Ama vergi konusunda, boş yazmasının veya borç yazmasının pek bir önemi yok. Listeyi önünüze koyup tek tek hesap soruyorlar.
Biri borç olsun veya ellisi borç olsun. Bir önemi kalmıyor aslında. Önünüze 4-5 yıllık banka dökümanlarını koyuyorlar.Hangi birini açıklayacaksınız ki..
Özellikle 340k vergi cezası konusundan sonra, herkes vergi vermek için yarışır oldu.🙂 Aslında herkesi ceza yeme korkusu sardı. Özellikle bu yıl adsense ve youtubeden para kazananlar daha fazla incelenmeye başlandı. Ceza yiyenlerin çoğuda adsenseden kazananlar.
Eğer adsenseden veya web işlerin para kazanıyorsanız. Gidip bir şahıs şirketi açın. İyi bir muhasebeci ile anlaşın.Derdinizi anlatın, size yol yordam gösterir.. Şirket, KDV, vergi gibi konularıda gözünüzde çok büyütmeyin. İşlerinizi resmi yaptığınız sürece sorun yaşamazsınız..