Arcenia adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhaba Arkadaşlar, Marka ihlaliyle alakalı tarafıma suç duyursunuda bulunuldu bu konuda sizlere sorularım var.
(Aşağıdaki veriler örnektir)

Benim "TapuVeKadastro.com" adında bir web sitem var. Bu web siteme bir şirket tarafından, tarafıma marka ihlaliyle alakalı suç duyurusunda bulunuldu.
Bu şirket'in gerekçesi "TK Tapu Kadastro" şeklinde bir ismi tescillemiş olması. Kamu kurumunun ismini patentlemiş başına TK koymuş anlayacağınız.
Benim web sitem bir kamu kurumunun ismini içeriyor. Onun markası da bir kamu kurumunun ismini içeriyor. Bu yüzden de tarafıma suç duyurusunda bulunuyor.
Ben "Tapu ve Kadastro" ismini kullanıyorum o da "TK Tapu Kadastro" şeklinde bir marka tescili yapmış..

Ben böyle bir markayı dahi bilmeden kamu kurumunun ismi olduğu için paylaşım yapmak adına bir web sitesi açtım ve blog şeklinde kullanıyorum.

Bu durumda;
1- Kamu kurumlarının ismini marka olarak kullanamaz diye biliyorum. Markanın iptali için nereye başvurmalıyım ?
2- Web sitesinden dolayı bir marka ihlal hakkı talep edilebilir mi ? (Hak sahibi her şartta kamu kurumu olan "Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü" dür diye düşünüyorum)

Şimdiden teşekkürler.
Merhabalar. Kanuna göre kamu kurumlarının isimleri üçüncü kişiler adına tescil edilemez. Kurum kayıtlarında da "TK Tapu Kadastro" ibaresinin başvurusunu veya tescilinin olduğuna ilişkin herhangi bir dosya görünmüyor. Kaldı ki firma bu şekilde başvuru yapılsa bile Kurum bu tür başvuruları reddediyor. Örneğin, "TapuKadastro" şeklinde tescil başvurusunda bulunanlar olmuş. Kurum bu başvuruları re'sen reddetmiş ve işlemden kaldırmış. Sizi neye istinaden şikayet etmişler anlayamadım ama bir sorun olacağını sanmıyorum. "Markanın iptali için nereye başvurmalıyım?" diye sormuşsunuz. Kanuna göre, markaların iptal halleri oluşmuşsa, iptal için yetkili mahkemelere dava açılabilir. Yukarıda da ifade ettiğimiz üzere Kurum kayıtlarında "TK Tapu Kadastro" ibaresinin tesciline veya başvurusuna ilişkin bir giriş görünmüyor. Kolaylıklar. İyi çalışmalar.