Merhaba arkadaşlar bu konuyu bilgilendirme amaçlı açıyorum yaşadığım sıkıntıyı iletmek ve bu firma ile çalışan arkadaşları bilgilendirmek için bu konuyu açmaya karar verdim.

teknoclouds firmasında şirketimize ait 8 adet alan adımız var , teknoclouds müşterilerine bilgilendirme maili attı ve r10 da önceden açılan konularla ilgili açıklama yaparak mesajın sonunda da alan adını transfer etmek isteyen firmalar olursa yardımcı olacağız dedi.

ilgili mesaj aşağıdadır.

Alıntı
TeknoClouds En üstte açıkladığı güncellemelere göre yaşayacağınız olumsuz durumlardan ve aksaklıklardan ötürü sizlere alan adınızı yenilemede ve transfer etmede kolaylıklar sağlayacaktır. Şuanda GoDaddy ekibinin çok hızlı şekilde çalıştığını ve tüm platform için problemi gidermeye çalıştığını söylemek isteriz.
Bunun üzerine firmadan 8 adet alanadımız için transfer kodu istedik transfer kodu ilettiler ama (sorun var şuan transfer yapmayın demediler) bizde vargonen firmasına ödeme yapıp transfer başlattık vargonen ise transfer red yiyor karşı firmadan dedi.

bunun üzerine destek kaydı açtım TeknoClouds a gelen mesajlar şu şekildedir.

18.11.2020

Alıntı
Alan adlarında Domains by proxy eklentisi bulunur ve bu alan adınızı istenmeyen transferlerden korumak amaçlı kullanılır.. Eklentiyi kaldırmak için onayınıza ve talebinize ihtiyacımız bulunur.
Talebinize istinaden işlem için registrar'a talebimizi ileteceğiz daha sonrasında yeniden transfer başlatabilirsiniz
19.11.2020
Alıntı
Henüz kalkmadı sanırım. 11 kasımdaki Godaddy güncellemesi sebebiyle bu eklentinin kaldırılması zor bir hal almıştır. Kendilerinden eskisi gibi anlık kaldırılması için güncelleme talebi ilettik 1 2 gün içinde getireceklerdir. Ardından dışarıya transfer için bir engel kalmayacaktır. Gelişme olduğunda biz anında size haber vereceğiz
19.11.2020 tarihinde Bayram Konacoglu bey 1-2 gün içerisinde çözülecek dediği konu 25.11.2020 itibari ile hala çözülememiştir.

bunun üzerine ben tekrar bir mesaj attım bu sorunun çözülmesi gerektiğini yoksa Hukuk biriminin konuya müdahil olacağını ilettim gelen cevabıda iletiyorum.

Alıntı
Merhaba,
Öncelikle sorunun bizden değil registrar firmasından kaynaklı olduğunu hatırlatmak isteriz. Biz sadece aracı bir kuruluş olduğumuzu ve alan adı kayıt, transfer sözleşmesi ve proxy sözleşmesinin ana kuruluşun oluşturulduğunu ve onların yasal şartlarının bağlandığını belirtelim. Bu sorundan dolayı müdahil olunan bayiler arasında TeknoClouds da yer almaktadır. Yetkili kuruluş ile her gün iletişim halindeyiz sorunları plan plan kademe kademe cozduklerini ve büyük bir güncelleme geleceğini belirtmektedirler.
Alan adı transfer kodlarinizi her zaman alabilirsiniz bunu biz değil api iletiyor sonuçta. Biz problemin başladığı gün tüm müşterilerimize mail ileterek durumu açıklamaya çalıştık. Yeni transfer edeceğiniz firma başarısız transferler karşısında size iade yapacaktır.
Alan adı sahibi olarak bazı haklarınız bulunur. Alan adlarınızın whois de kayıtlı bilgileriyle ICANN'e başvurarak dilekçe iletebilirsiniz onlar size yardımcı olabilir.
TeknoClouds süreci hızlandırma veya problemi kendi eliyle çözme yetkisine sahip olmadığından bu firmaların atılımlarını beklemek durumundadır.
Secureserver.net adresinden alan adınızı yönetmeniz için TeknoClouds markasının ticaretini kalıcı olarak durdurması gerektiğini hatırlatmak isteriz.
Amacım kimseyi kötülemek değil ama burada büyük işler yapan arkadaşlar var bilginiz olsun yani ben alan adlarımı 1 haftadır transfer edemiyorum inşallah edebileceğim teknoclouds hallolacak diyor !

Edit : Teknoclouds sorunu hallettiğini mail attı sonrasında transfer işlemini başlattım, transfer işlemi an itibariyle başarıyla tamamlanmıştır bilginize arkadaşlar.