Selamlar

Birkaç saattir bakınıyorum denk geldi, bir kaç yazı okudum - avrupada ve amerikada yerel hava yolu şirketleri var mış. Bu hava yolu şirketleri tabiri caizse metro- pamukkale falan gibi otobüs acentesi gibi bir hava yolu şirketi. Örnek; ankara - eskişehir yada istanbul - ankara. gibi. Anadolujet - pegasus gibi şirketler de yerel yerlere gidiyor fakat burada tam olarak anlatmak istediğim şey şu. Ucuz ve sadece 1 yere devamlı olarak transfer sağlayan şirketler.

Örnek ido; Bandırma - İstanbul arası gidip geliyor.

Yerel bir şirket açılsa - istanbul - ankara yada istanbul - izmir şeklinde yapılsa nasıl bir artısı olur.

Bu arada şirketlerin sanırım olayı şu her saat başı olmasada 3 saatte 1 devamlı uçuşları var. Filolarını tam olarak bilmiyorum ama araştırdığıma göre günde en az 3 sefer yapan 7-8 uçakları var mış.

İstanbul - İzmir arası pegasusla yada anadolujet ile gitmek istediğinizde size fiyat olarak büyük bir skala bırakıyorlar. Son gün alırsanız fiyat değişiyor - 1 hafta önce alırsanız değişiyor. Burada öyle bir şey söz konusu değil. Stabil fiyatlar gerçerli. 1 hafta önce de 150 - son gün de 150 tl gibi.

Uçaklar bu arada turboprop yani az yakıt harcayan uçaklar. Uzak şehirler için amerika da jet uçaklarda mevcut fakat onlarda malum havacılık ağı çok geniş.

Türkiye'de yerel çalışan bir şirket İstanbul ------------- Ankara Uçak ile 1.5 saat 150 tl
yada İstanbul ------------- İzmir Uçak ile 1 Saat 100 tl gibi

bir şey sunsa..

Tabii bu fiyatlar örnek fiyatlar.. İstanbul merkezli 2 farklı şehire her 3 saatte yada her 4 saatte bir uçak kaldırılsa ve zaman açısından diğer açılardan kar'a geçirse olabilir mi?

Şuan alt yapı anlamında fiyat vs araştırması yapmadım. Ama normal bir uçak biletinden daha ucuz olacağı kesin. Çünkü dediğim gibi turboprop pervaneli uçaklar kullanılmakta. (yakıttan tasarruf anlamında)

Olabilitesi olur mu? Lojistik daha doğrusu ulaşım bizim ülke için maalesef pahalanmış durumda. Otobüs şirketleri iflas etmiş - havacılık ise corona yüzünden iyi durumda değil..

Bu tarzda bir oluşum covid sonrası nasıl olur?