Merhaba

Ben de herkes gibi sık sık şikayet konularını okuyorum ve çoğu zaman 2-3 ticareti olmuş yeni üyelerin dolandırılıklarına rastlıyorum. Arkadaşlar lütfen biraz daha dikkatli olalım. Satış başlıklarına, içeriğe veya fiyata sakın kanmayın. Forumda bu kişilerin geçmişini öğrenmek için güzel araçlar var. En fazla 1 gününüzü alır.

Öncelikle kişiye kimin davetiye gönderdiğine bakmak. Sonra davetiye gönderene PM atıp kişi hakkında bilgi rica etmek. Muhtemelen size bilgi vermeyecektir. Bu durumda satıcıya yeni üye olduğunu, önce ürün teslim edilirse ödeme yapabileceğinizi belirtin. Kabul ederse büyük olasılıkla sorun çıkmaz.Elbette satıcı instagram hesabı türünden satışlar yapıyorsa sıkıntı olabiliyor. Hesabı teslim etse de şifre değiştirme olayları var.

Örneğin en son @Siberhatz; isimli üye 3 kişiyi dolandırmış. Kimin kime davetiye yolladığını sorgulamak elbette bana düşmez ama bu durumda foruma sadece dolan dırıcılık için üye olmuş birine davetiye gönderen kişiye sorma gereği duyuyorum. Davetiye ciddi iştir. Güvendiğimiz bildiğimiz kişilere yollanmalıdır. Bu kişi neden foruma davet edilmiş?