cleaner80 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
E ticarete bende girdim sayılır. Gördüğüm kadarıyla kendi internet siteni bir yere getirmek çok zor.

Mesela bir arkadaşımın butiği var ve trendyol hakkında hiç bilgisi yok. Trendyol a tek tek ürün yüklemeye başladı bir iki gün içinde sipariş almaya başladı 20-30 adet ürün ekledikten sonra her gün 2-3 adet sipariş alıyor. Tabi ki bu siparişlerden çok düşük kar kalıyor. Trendyol sağlam komisyon kesiyor. Asıl kazancı onlar sağlıyor. Ama inanıyorum ki artık internetten satış pazaryerlerine emanet. Eticaret yapan arkadaşlar tek kişi ile bunun yapılamayacağına kanaatkarlar. Mesela züccaciye işi yapan bir arkadaş 5-6 kişiyle anca yetişiyoruz diyor siparişlere. Satışta 3000 adet ürünleri var bunlar tek ürünleri 2 li ve 3 lü şekilde varyasyonlayarak çoğalmış hali. Günlük 1.000 sipariş gördüklerini söyledi. Pet maması satan arkadaşımda pazaryerlerinde satış yapıyor o da 2 kişi almış yanına sürekli excel den ürün takibi yapıyor. Günlük 400 sipariş aldığından bahsediyor. Yine tesettür giyim de e ticaret kullanan bir arkadaşım 4-5 elemanla işlere yetişmeye çalışıyor.

Demek istediğim e ticaret trendi sürekli yükseliyor. Daha çok kişi e ticarete giriyor. Ama rekabette daha çok oluyor. Kar oranı düşük işlem yüksek. Sürümden kazanma ve çok çalışma var. Ürünü zamanında yetiştiremediğinizde size ayrıca ceza yazıyorlar. Beraber çalıştığım bayan arkadaşın iade ettiği kargoları görünce benimde gözüm korkuyor ama bu işin cilveleri de yok değil.

İnternet sektörü yeni gelişen bir sektör. Şuan hit çeken siteler pazar yerine dönmeye başladılar. Mesela Trendyol, hepsiburada, çiçek sepeti pazaryeri değildi. Baktılar elimizde müşteri potansiyeli var neden ürün tedariki müşteri memnun etme derdiyle uğraşalım dediler alıcıyla satıcıyı bir araya getirip kaymağını yiyelim demeye başladılar.
Amerikada ki Altına Hücum da en çok kazma kürek satanlar zengin oldu diyorlar. İşte aklını kullanan trendyol ve diğerleri bizlere kazma kürek satıyorlar.
Yazdıklarınız için çok teşekkür ederim hocam, Türkiye'de evet sistem daha yeni yeni oturuyor bende trendyol, hepsiburada gibi pazaryerlerine güvenerek girmeyi planladım bu işe ama bu komisyon kısmı işte trendyolun parayı geç yatırması, durduk yere çıkan vergiler falan bu aşamada gözümü baya bir korkuttu. Ürün için sermaye çıkaracağım fakat sistemin takır takır işlemesi lazım, ben ürünlerimi satarken parayı şu gün alacaksın dediklerinde o gün almalıyım. Türkiye üzerinde genelde böyle işliyor sistem, gününde ödeme konusunda baya bir sıkıntılıyız. Vergiler konusunda evet sıkıntılıyız, vergi vereceğim tabii ki de ama nasıl olacak bilmiyorum. Türkiye üzerinde bir oluşum gerçekleştirmekti hedefim açıkçası ama diğer hocalarımında yazdığı gibi işler sistem daha tam oturmadı. Öte yandan yorumları okumuşsunuzdur bu e-İhracat kafaya daha çok yatıyor ama bununla da ilgili hiçbir bilgim yok. Kulaktan doğma bilgiler hariç. Büyük yatırım istemiyor ama orası güzel, deneme yapabilirim belki olacak ilerleyecek kim bilebilir. Yani Türk Lirasınında hali ortada gün geçtikte değer kaybetmeye devam ediyor, döviz kazanmak kulağa daha hoş geliyor ama bilgim olmadığı için soru işaretleriyle dolu kafam. Burada deneyimli insanlar yorum yapınca hedefim değişiyor otomatik olarak, kendime bir iş yaratmak istiyorum. Kendime bir gelecek inşa etmek istiyorum, güzel bir hayat sürmek istiyorum tabii ki zorlukları olacak. Hangi iş çok kolay ki, çok zengin fabrika sahibi adamla da konuştum daha evvel, gece uyuyamıyorum işi takip etmekten diyor. Acayip bir mal varlığı var ama hayatı stresli, güvenecek insan çok az Türkiye'de haliyle işini takip etmek zorunda. Ya stresi, yatırımı göze alıp Türkiye pazarında bir oluşuma gireceğim yada e ihracata girip döviz kazanmaya çalışacağım inanın ortada kaldım gibi bir durumdayım. E-Ticaret sektöründe kendime bir yer oluşturmayı çok istiyorum, umarım başarılı olurum emeğimin karşılığını alırım. Allah isteyen çalışan herkesin emeğini boşa çıkarmaz inşallah.