ocalburakdurmus adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam ticarette biraz uyanık olmak gerekiyor. Herkes sizin gibi düşünüyor ama para kazanan herkes sizin gittiğiniz yoldan gitmiyor. Düşündüğünüz gibi olsa herkes bu işte olur. İnsanlar perakende masrafları olmadan depodan gönderim yaptığı için ürünler uygun satılıyor. Pazaryerinde bittibitiyor ile telefon rekabetine girmeyi siz zaten "en çok hangi ürün satıyor, o zaman o işe gireyim" dediğiniz zaman kabul ediyorsunuz. Yani yola çıkış biçiminizi sorguladınız mı? Pazaryeri analizi, rekabet analizi, rakip analizi, ürün analizi yapılmadan eticaret sektörüne lak diye atılmak başarıyı getirseydi bu işi zaten herkes yapardı, sektör de herkes yapıyor diye ayakta kalamazdı. Çok satan ürün çok fazla rakip demek. Çok fazla rakip demek çok fazla bütçe demek. Siz 100 tane iphone x alıyorsunuz rakibiniz 10.000 tane alıyor. Neden sizle aynı fiyata satsın? Bu bir savaş ise rakibinize "gardını indir" demeniz mantıklı mı? Siz ve diğer arkadaşlara biraz sert de olsa bu işin gerçekten bahsettiğiniz gibi yürümediğini anlatmak için yazıyorum bunları. Kişisel almayın lütfen. Rakibiniz onlarca tedarikçi ile dirsek teması kurmuş. Bir ağ oluşturmuş. Bunu sırf siz de o işe girdiniz diye değiştireceğini düşünmeniz yanlış olur. Zaten bu tür sorunları öngörüp çözüm üretmek için analiz süreçleri var. iPhone X bugün çok satıyor ise yarın bunun kılıfı satacak. Siz bugünden yarın için stok yapmazsanız kaybedersiniz. Benim 9. yılım eticarette. Kendi pazaryeri entegrasyonlarımı geliştiriyorum ekibim ile birlikte. Çünkü piyasadakiler yetmiyor. Stratejilerinizi karşılayacak hizmetler bulamıyorsunuz sektörde. Bu işte var olmak için en az bir adım önde olmak gerekiyor. Kaldı ki herkes yapıyor diye bir işe girince en az 1 adım geriden girmiş oluyorsunuz.
Ağzına sağlık hocam.