Nurk adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Yıllardır E-ticarete ha girdim ha giricem derken bu sene kolları sıvayıp araştırmalara başladım, XML, Drop satışı düşünmedim çünkü düşük kar marjıyla yeni bir web sitesinin ayakta kalma olasılığını çok düşük gördüm. Stoklu çalışayım toptancılardan ürün toplayayım dedim sektör sektör, tek tek ürün araştırdım en çok satılanlara baktım, kozmetikten, cep telefonu aksesuarına kadar. Toptancılar internette satış yapıyor, yapsın Eyvallah. Yahu be adam senden toptan fiyat alıyorum x ürüne 10 lira diyorsun, pazar yerlerinde 9 liraya satılıyor veya satıyorsun. Ben bundan nasıl ekmek yiyeyim ? Eskiden toptancılar perakende satış yapmazdı, en azından öyle bilirdik, şimdi toptancı bizle dalga geçer oldu, ürün satmak istemiyor yada bu ekmeği senle neden paylaşayım diyor. Bunu gayet genelliyorum ve bütün sektörler için konuşuyorum. Sizler de çok iyi biliyorsunuz ticarette alırken kazanırsın. Bir çok ürünü araştırmama rağmen hiç bir şekilde kazanamadık ufak bir isyan etmedim değil.. Sizce öyle mi ? Ticaret ahlakı mı kalmadı ? Pasta mı küçüldü ? Evet biraz geç kaldık 2010-2013 arası girişim yapan Atı alan Üsküdar'ı geçti..
Hocam çok haklısınız ancak iş dediğiniz gibi olmak zorunda bence.Günden güne ticarete atılmak isteyen sayısı artıyor ve herkesin aynanda ticaret yapması mümkün değil.Bunun için günümüz dünyasında git gide işler zorlaşıyor.Ticaret adınada toptancılar satış işine girerek aslında ticarete girmenin sermayesini arttırıyorlar.Yani üretmeden ticaret yapmak günümüz dünyasında git gide imkansız hale getiriliyor.Durum böyle oluncada ticaret yapmak için önce bişeyleri üretmek gerekiyor buda büyük sermayeler demek.Önceden fabrika toptancıya toptancı mağazaya mağaza müşteriye ve hepsi para kazanırdı.Şimdi direk toptancı satmaya başladı.Ama bence anormal bir durum değil.Ticaret ahlakınada aykırı olduğunu düşünmüyorum